Hoe lang duurt een Fjordencruise?

Hoe lang duurt een Fjordencruise?

Wij raden je aan om minimaal 9 dagen voor je cruise uit te trekken. Zo zie je veel must-see bestemmingen, heb je niet al te veel zeedagen en bezoek je veel havens. Het gros van de routes vanuit Nederland is zo rond de 8 dagen vanuit Rotterdam en Amsterdam.

8-daagse cruises

Vanuit Nederland worden voornamelijk 8-daagse routes gevaren vanuit Amsterdam of Rotterdam. Je vaart dan in 1 dag (een zeedag) naar Noorwegen. Op deze dag geniet je van het schip en leer je de bemanning en medepassagiers kennen. De derde dag arriveer je op de eerste bestemming, meestal in Zuid-Noorwegen. Elke rederij kiest zijn eigen route. Op de 8-daagse cruises bezoek je zo’n 3 havens in Noorwegen. De terugweg naar Nederland neemt uiteraard ook weer één dag in beslag. Klik hier voor de routes van dit jaar. 

.De havens in Noorwegen op deze 8-daagse cruises liggen allemaal in Zuid-Noorwegen of aan de Zuidwest kust. Denk dan aan havens zoals de hoofdstad Oslo, Kristiansand, de stad Bergen, Flam, Alesund, Geiranger(fjord), Eidfjord, Molde en Stavanger. 

Je kunt vanuit Nederland 14-daagse cruises maken met bijvoorbeeld Holland America Line, waarbij je 2 8-daagse cruises aan elkaar ‘knoopt’. Zo zie je nog meer havens in Zuid- en Zuidwest Noorwegen. 

Langere cruises

Bij de langere cruises van meer dan 10 dagen vaart het cruiseschip meer naar het Noorden toe. Zo bezoek je meer bestemmingen vanaf het midden naar het Noorden toe. Deze langere cruises hebben als einddoel vrijwel altijd de Noordkaap. Dat is het meest Noordelijkste puntje van het Europese vasteland. Cruiseschepen stoppen voor een bezoek aan de Noordkaap in Honningsvag. Reken voor deze cruises op minimaal 14 dagen.

De havens die gelegen zijn vanaf het midden van het land zijn bijvoorbeeld de havens in de eilandengroep Lofoten, Bodo, Tromso en Hammerfest. De meest verre haven is Kirkenes, ook het eindpunt van de Hurtigruten postroute. Ga je nog verder, dan bereik je Rusland met o.a. Moermansk. Een zéér klein aantal cruiseschepen gaat verder.

 

In 3 weken naar Spitsbergen

Cruises van zo’n 20 dagen en langer varen door naar Spitsbergen, een eilandengroep in de Noordelijke IJszee dat onder Noorwegen valt. De eilanden liggen zo’n 560 km van Noorwegen, toch zeker een dag of 2 varen van het vasteland. 

Regelmatig kiezen rederijen ervoor om via IJsland naar Spitsbergen te varen, al dan niet met een tussenstop op het Noorse eiland Jan Mayen. Dit is een vulkanisch eiland dat alleen wordt bewoond door wetenschappers. 

Wil je een kortere cruise naar Spitsbergen? Ook vanaf Noorwegen en Ijsland starten cruises naar Spitsbergen. 

 

Zoek direct je cruise uit:

AanbiedingenM

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie