Eidfjord

Eidfjord

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan op een kade in Eidfjord.

 

Afstand naar de stad

Op wandelafstand heb je alle faciliteiten bij de hand. Een klein VVV kantoor (gratis Wifi, ook in het hotel tegenover kade) ligt bij de uitgang van de kade. Een geldautomaat bevindt zich bij supermarkt Coop, net voorbij de VVV.

Bezienswaardigheden/excursies

Eidfjord is een kleine, compacte plaats met 900 inwoners aan het einde van het schitterende Hardangerfjord.  Het plaatsje zelf heeft niet veel om het lijf; hotel, camping, alles op loopafstand vanaf de plaats waar het schip afmeert.

Bezienswaardigheden in de regio zijn (per bus vanuit dorp of excursie van rederij) de Voringfossen waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale.

Net buiten Eidfjord zelf is het Hardangervidda natuur centrum, een tentoonstelling over de Noorse natuur, klimaat en milieu. Ook is het mogelijk bij Ovre Eidfjord bij “FlatEarth Adventures”, wat actievere bezigheden te doen, zoals rafting op de nabij gelegen rivier de Bjoreio, een aanrader.

Het is mogelijk om in het Eidfjord een (zee) kano tocht te doen, maar meestal is dit een scheepstour. Fietsen huur je in het hotel tegenover de kade of in het VVV kantoor. Er rijdt bovendien een toeristisch treintje.

Excursies vanuit Eidfjord

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

Kijk welke cruises naar Eidfjord gaan:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie