Stavanger

Stavanger

Aanlegplaats voor je cruise in Stavanger

Cruise schepen in Stavanger meren aan midden in de stad aan de cruiseterminal Strandkaien.

 

Afstand naar het centrum van Stavanger

Op wandelafstand heb je alle faciliteiten bij de hand, denk aan het oude centrum met houten witte huisjes dat vrijwel naast de cruiseterminal ligt. De VVV bevindt zich ook in de haven.

 

Bezienswaardigheden en excursies in Stavanger

Stavanger (130.000 inwoners) is de vierde grootste stad van Noorwegen en ligt aan de westkant van Noorwegen. Deze bestemming wordt vaak aangedaan op fjordencruises van een week of tien dagen, bijvoorbeeld in combinatie met Geiranger, Alesund etc.

De stad heeft een mooi oud gedeelte met een bezienswaardige kathedraal, de toren Valberg die je kunt beklimmen voor een uitzicht  en winkels. Stavanger stond vroeger bekend als visstad en later als oliestad van Noorwegen en daarom vind je hier het  Norwegian Petroleum Museum waar de winning van olie en gas wordt uitgelegd. Wij waren er in 2023 met een cruise en vonden het een makkelijk beloopbare stad. Vooral de oude witte huisjes in de wijk naast de cruiseterminal zijn heerlijk om doorheen te slenteren. In het conservenmuseum zie je hoe sardientjes ingeblikt werden. De naam van het museum is niet heel spannend, maar het geeft mooi de historie weer van deze industrie. Bovendien hangen er altijd wel wat versgerookte sardientjes bij de visroker in het museum die je mag oppeuzelen.

Een populaire excursie is een rondvaart door de Lysefjord en een bezoek aan de Preikestolen rots. Wandelliefhebbers kunnen een hike doen naar deze bijzondere platte rots.

 

 

Tip! Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

 

Kijk welke cruise naar Stavanger gaat:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie