Nieuwe expeditiecruises bij Hurtigruten vanuit Hamburg, Bergen en Dover

Hurtigruten zal vanaf 2021 meer expeditiecruises gaan aanbieden op de schepen MS Maud, MS Otto Sverdrup en MS Eirik Raude. Dit zijn allen volledig gerenoveerde Hurtigruten hybride schepen. Gedurende het gehele jaar zullen er 12 – en 15-daagse reizen worden uitgevoerd met de 3 volledig geupgrade expeditieschepen.

De schepen vertrekken gemakkelijk vanuit Hamburg, Dover en Bergen. Vanuit deze steden gaan de expeditiecruises het gehele jaar langs de Noorse kust. In de wintermaanden ga je op zoek naar het Noorderlicht en in de zomer kan je genieten van de Arctische zon.

Wat is inclusief?

Bij deze Hurtigruten expeditiecruises is veel inbegrepen. Zo zijn de drankjes bij de maaltijden inclusief, evenals de Wifi. Fijn is dat er geen fooiensysteem aan boord gehanteerd wordt. Bij deze 5 soorten expeditiecruises langs de Noorse kust zijn bovendien ook de excursies inbegrepen! Denk dan aan de kabelbaan in Bergen, een culturele wandeling, bustour, het bijwonen van een concert en een bezoek aan de Noordkaap. Daarnaast heeft elke cruise een optioneel excursieprogramma die je apart kunt bijboeken.

Hamburg en Dover

Hamburg en Dover zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of trein.

  • Het MS Maud (de ex-Trollfjord) vaart van mei tot en met september vanuit Hamburg een 15-daagse Noordkaap route met o.a. het minder vaak bezochte Hjørundfjord. Vanaf €4899.
  • Vanuit Dover gaat MS Maud in de wintermaanden naar het Noorderlicht ook richting de Noordkaap. Deze 15-daagse cruise is beschikbaar vanaf €4243.

Bergen

Het Noorse Bergen bereik je gemakkelijk met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam.

  • De Otto Sverdrup en de Eirik Raude varen vanuit Bergen naar de Noordkaap en terug, van mei tot en met september. In 12 dagen ga je naar unieke landschap van de Vesterålen, Lofoten en de Noordkaap. Vanaf €3599.
  • In de wintermaanden (jan/feb en okt-dec) cruisen de Otto Sverdrup en de Eirik Raude ook vanuit Bergen naar de Noordkaap maar ligt de focus op de ‘jacht’ naar het Noorderlicht. Daarnaast bezoek je uiteraard prachtige dorpen en fjorden. Vanaf €3099.
  • In maart en april varen de Otto Sverdrup en de Eirik Raude echte wintercruises met veel winteractiviteiten. Vanaf €3599.
Bekijk de cruises in detail

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie