AIDA Cruises

Aida Cruises richt zich voornamelijk op de Duitse cruisemarkt met als voertaal Duits. Het personeel aan boord spreekt goed Engels. De schepen kenmerken zich door een sportieve casual sfeer. De oudere schepen (voor 2015) in de vloot van Aida zijn heel overzichtelijk en zeker niet te massaal. De casual sfeer laat zich bijvoorbeeld zien door het ontbreken van gala-avonden. Galakleding is dus overbodig. Een theater is ook niet altijd aanwezig, daarentegen wel een soort atrium waar shows worden opgevoerd.

Bij het dineren zijn er veel buffetmogelijkheden. Daarbij zijn tafelwijn, bier en frisdrank bij de buffetmaaltijden bij de prijs inbegrepen. Op sommige schepen zijn er een of meerdere specialiteitenrestaurants aanwezig waar met bijbetaling gedineerd kan worden. De sportiviteit van de maatschappij zie je terug in de sportieve excursies; mountainbiken, kajakken, paardrijden en allerlei andere sporten. Bijzonder zijn de hutten van Aida. Deze zijn net als de schepen casual kleurrijk uitgevoerd. De kamersteward verzorgt de kamer eenmaal per dag (niet ’s avonds voor het slapen gaan). Fooien zijn bij de cruiseprijs inbegrepen.

AIDA Cruises in 2021 naar Noorwegen

AIDA vaart naar alle bekende bestemmingen aan de kust: Bergen, Stavanger, Alesund, Hellesylt, Geiranger, Trondheim en Eidfjord, Molde, Andalsnes. AIDA heeft een groot aanbod uit Hamburg met de AIDAsol met 8-11 daagse cruises, de kleinere AIDAaura en de AIDAcara in de wintermaanden, de AIDAprima, AIDAperla en AIDAnova in het zomerseizoen van mei tot en met september.nnDe AIDAcara en AIDAaura gaan vanuit Hamburg op zoek naar het Noorderlicht in februari en maart (update 8-1-2021: helaas geannuleerd!) op zes 14-daagse cruises vanuit Hamburg en eenmaal uit Bremerhaven (september). Je vaart langs de kust van Noorwegen van het Zuiden naar de Noordkaap. Je ziet o.a. Haugesund, Bergen, Trondheim, Bodo, Tromso, Alta en Honningsvag. Vanaf ?1445.nnDe AIDAsol maakt vanaf april vanuit Hamburg diverse 8-daagse en langere cruises naar Noorwegen, soms ook in combinatie met Groot-BrittanniÙ. Vanaf ?845.nnDe AIDAluna (2100 passagiers) gaat vanaf april naar Noorwegen en vanaf eind mei vanuit Kiel op prachtige 18-daagse reizen naar Spitsbergen. Je gaat dan naar Ijsland, Spitsbergen en via de Noorse kust weer zuidwaarts terug naar Kiel. Vanaf ?2640.nnVanuit Kiel kan je ook nog met de AIDAbella 15-daagse Noorwegen en Lofoten cruises maken. Een route vanaf mei tot met juli met o.a Haugesund, Bergen, Andalsnes, Bodo, Gravdal of Leknes, Honningsvag. Vanaf ?1995.nnVanaf Warnem³nde kan je tenslotte het gehele zomerseizoen met de AIDAdiva veel 8-daagse cruises maken, al dan niet in combinatie met Deense bestemmingen. Vanaf ?945.n

Grote familieschepen van AIDA

nDe AIDAprima vaart 1-weekse routes vanuit Rotterdam en doet naast Hamburg, in Noorwegen de havens Hellesylt & Geiranger, Alesund, Stavanger en de stad Bergen aan. Er zijn ook routes met Andalsnes en Molde in plaats van Hellesylt & Geiranger. Vanaf ?995.á Het bouwgelijke zusterschip AIDAsolávertrekt vanuit Hamburg voor 10- en 11-daagse cruises vanaf mei tot en met september. Je ziet veel havens op deze route: Hellesylt & Geiranger, Alesund, Stavanger, Andalsnes, Molde, Trondheim, Bergen en Eidfjord. Er zijn wat kleine variaties in de route met bv. met Kristiansand en Nordfjordeid. Vanaf ?1535.nnFamilieschip AIDAnova zal vanuit Kiel gaan vertrekken, tweewekelijks voor een 8-daagse cruise. Je kunt kiezen uit twee routes: naar Alesund, Nordfjordeid, Haugesund, en Stavanger of een route met o.a. Zuid-Noorwgen (route 2) naar Oslo, Kristiansand, Haugesund en Flam.áVanaf mei tot en met september. Vanaf ?915.n

Bekijk de aanbiedingen

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Honnigsvag
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Schepen

 

Het laatste nieuws over Aida Cruises

 

Cruises van AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTravelstoreTUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie