Costa Cruises

Met Costa Cruises naar de Noorse Fjorden

Costa Cruises logoDe Italiaans/Amerikaanse rederij Costa Cruises is de laatste jaren aardig gegroeid in Europa en gaat ieder jaar naar Noorwegen, de Noorse Fjorden en Noordkaap, ofwel vanuit Nederland en/of Duitsland. De 3 à 4 sterren vloot bestaat uit een aantal kleinere intieme schip en vooral nieuwere resortschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin. Costa richt zich met cruisereizen op routes in Europa en ook richt men zich op Europese reizigers. Italiaanse officieren bemannen de schepen. Op diverse cruiseroutes is het bij Costa mogelijk om in verschillende havens in- en te ontschepen.

Costa Cruises profileert zich als familie cruisemaatschappij; professionele kinderclubs, veel levendig entertainment (Miss verkiezingen, spelen, dans e.d.) en bijvoorbeeld ook een Formule 1 simulator (tegen betaling). De sfeer op de schepen heeft een Italiaanse inslag. De diners vinden plaats in twee vaste zittingen of in het buffetrestaurant. Je vindt veel Italiaanse invloeden in de menu’s zoals veel pasta’s en pizza. De schepen bieden ook restaurants waarvoor betaald moet worden.

De rederij vaart ongeveer vanaf mei tot en met september in Noord-Europa; naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap maar ook naar de Oostzee. Je kunt deze cruises ook met elkaar combineren. 

Interessant zijn ook de cruises waarbij het schip van de Middellandse Zee naar Noord-Europa komt en aan het einde van het seizoen andersom, dus van Noord-Europa naar de Middellandse Zee. Dit zijn cruises die wat langer duren, vanaf zo’n 10 dagen. 

Met Costa Cruises naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap

2024

Naar de Noorse Fjorden

De Costa Diadema vaart de 8-daagse Noorse Fjordencruises vanaf 10 mei 2024 tot aan eind augustus 2024. Deze cruises starten vanuit Kiel en Kopenhagen, want beide steden liggen op elke route die dit schip vaart. De routes omvatten daarnaast:

 • Bergen, Hellesylt/Geiranger, Stavanger
 • Alesund, Hellesylt/Geiranger, Stavanger
 • Haugesund, Hellesylt/Geiranger, Stavanger
 • Kristiansand, Hellesylt/Geiranger, Stavanger
 • Flam, Hellesylt/Geiranger, Stavanger (Onze tip voor de beste Costa Cruises Fjordenroute!)
 • Haugesund, Hellesylt/Geiranger, Bergen
 • Bergen, Flam, Haugesund

Elke route vertrekt op vrijdag vanuit Kiel en op zaterdag vanaf Kopenhagen. De cruise is beschikbaar vanaf €739 (mei 2024)) tot zo ongeveer €1169 in het hoogseizoen in augustus. Er zijn aanbieders die handig een busreis vanuit Nederland aanbieden naar Kiel. 

Noordkaap

Costa Cruises vaart vanuit Hamburg l naar de Noordkaap met de flinke Costa Favolosa (tot 3700 passagiers), alle cruises zijn 14 of 15 dagen. Voordeel van dit grotere schip is dat de cruises relatief voordeliger zijn dan bij andere rederijen. Vanaf Hamburg:

 • 25 mei 2024 / 23 juni 2024 / 29 juli 2024 (14 dagen) / 25 augustus 2024

Twee verschillende routes vaart de Costa Favolosa:

 1. Maloy, Leknes, Tromso, Trondheim, Alesund, Olden, Haugesund en Honningsvag (Tip!)
 2. Bodo, Leknes, Tromso, Alesund, Olden, Haugesund en Honningsvag

Prijzen starten bij €1499 (25 mei 2024) tot en met €1749 (29 juli 2024).    

2025

Costa Cruises vaart vanuit Hamburg in 2025 driemaal naar de Noordkaap met de flinke Costa Favolosa (tot 3700 passagiers), waarbij je ook eenmaal naar IJsland en Spitsbergen kunt gaan! Voordeel van dit grotere schip is dat de cruises relatief voordeliger zijn dan bij andere rederijen. Vanaf Hamburg:

Twee verschillende routes vaart de Costa Favolosa:

 • 10 juni 2025 en 12 augustus 2025: 13-daagse routes via Kristiansand, Bergen, Vik-Sogn, Alesund of Maloy, Leknes, Tromso en Honningsvag. Vanaf €1769.
 • 14 juli 2025: 18-daagse IJsland, Spitsbergen en Noordkaap cruise met Stornoway, Seydisfjordur, Akureyri, Isafjord, Longyearbyen, Honningsvag, Tromso en Maloy. Vanaf €2789.

Fjorden

De Costa Diadema vaart de 8-daagse Noorse Fjordencruises vanaf mei 2025 tot aan eind augustus 2025. Deze cruises starten vanuit Kiel en Kopenhagen, want beide steden liggen op elke route die dit schip vaart.

De routes omvatten altijd vier Noorse bestemmingen, waarvan de 2 steden Bergen en Stavanger. Daarnaast worden Hellesylt (alleen voor excursies) en Geiranger bezocht op 1 dag. 

Elke route vertrekt op vrijdag vanuit Kiel en op zaterdag vanaf Kopenhagen. De cruise is beschikbaar vanaf €899 (prijspeil juni 2024) tot zo ongeveer €1349 in het hoogseizoen.

De Costa Favolosa gaat naar de Noordkaap, met af en toe Fjorden bestemmingen.

Bekijk de aanbiedingen van Costa Cruises naar Noorwegen

Jaar >
2023
2024
2025
2026
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Prijs > ()
Onder €500 ()
€500 – €1000 ()
€1000 – €1500 ()
€2000 – €2500 ()
€2500 – €3000 ()
Boven €3000 ()
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Cruise Noorwegen & Noordkaap incl. busreis bij Corendon

Deze schepen varen naar Noorwegen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie