Crystal Cruises

Crystal Cruises is een kleine ultraluxe all-inclusive cruisemaatschappij met twee zeecruiseschepen, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity, een aantal riviercruiseschepen en een enkel kleiner schip. De maatschappij is in Japanse handen, terwijl het hoofdkantoor zich in Amerika bevindt. De twee zes-sterren schepen zijn overzichtelijk qua grootte, slechts 51.000 brutoton – 848 passagiers (Symphony) en 68.000 brutoton – 1050 passagiers (Serenity).  Elke passagier wordt in de watten gelegd door het personeel waarbij bijvoorbeeld op de Crystal Serenity 655 personeelsleden klaar staan voor 1050 passagiers.  Er is veel ruimte op de schepen voor de passagiers. Niet alleen in de hutten, maar zeker ook op het gehele schip.

Meer dan 85% van alle hutten heeft een balkon tot beschikking. De hutten zijn vanzelfsprekend voorzien van alle luxe, waaronder softdrinks en water inclusief. Luxe badjassen, slippers en zelfs een jacuzzi in de duurdere categorie.

De maaltijden en dranken (ook alcoholische) zijn inclusief en zijn van een hoog niveau, waaronder een aantal specialiteitenrestaurants zoals van de bekende chef Nobu. In de avond is er meer dan voldoende entertainment in de gezellige bars, het theater waar shows en concerten worden gegeven of interessante lezingen. Ook voor kinderen is er een uitgebreid kinderprogramma, uniek voor een ultraluxe cruisemaatschappij.

Fooien en onbeperkt wifi zijn inclusief.

Crystal naar Noorwegen

2022

Ultraluxe rederij Crystal zet in 2022 in op het nieuwe expeditiejacht Crystal Endeavor. Het schip zal 1 reis maken langs de Noorse Fjorden.

  • 8 juni 2022: 15 dagen van Edinburgh naar Spitsbergen via de Noorse Fjorden. Je bezoekt pareltjes zoals Flam, Gudvangen, Runde, Alesund, Bronnoysund, Vega Island, Rost, Reine, Leknes (Lofoten) en meer! Daarna zal het schip je naar Spitsbergen varen waar je minimaal 4 dagen op expeditie gaat langs de kust. Vanaf 18.999 dollar, inclusief vlucht van Spitsbergen terug naar Oslo en hotelovernachting aldaar.

– 2023

In 2023 vaart Crystal Symphony eenmaal naar een Noorse bestemming. Expeditieschip Crystal Endeavor maakt 2 expeditiecruises.

  • 8 augustus tot 19 augustus 2023 – 12 daagse cruise met Crystal Symphony van Reykjavik naar Kopenhagen met 2 dagen in Oslo. Vanaf ca. €5100.
  • 1 juli – 16-daagse expeditiecruise met Crystal Endeavor – vanuit Reykjavik naar o.a. Jan Mayen, Spitsbergen (Longyearbyen), Expeditie rondom Spitsbergen, Bear Island, Skarsvag (voor Noordkaap), eindigend in Tromso. Vanaf ca €20.495.

 

Cruises van Crystal Cruises zijn boekbaar bij:

Dit schip vaart naar Noorwegen

Het laatste nieuws 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie