Norwegian Cruise Line

De Amerikaanse cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line heeft een vernieuwend cruiseconcept dat Freeystyle cruisen heet. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden is het geen Noorse rederij meer, maar wel met Noorse wortels, en vaart de rederij nog steeds wel naar Noorwegen.

Centraal staat dat de cruisereiziger zelf mag beslissen met wie hij dineert, waar hij dat doet en op welk tijdstip. Je hebt op de schepen van NCL dan ook de keuze uit meer dan 5-15 restaurants variërend van een teppanyaki tot Churrascaria, waar je elk moment ’s avonds kan binnenlopen voor diner (de helft is inclusief, andere met toeslag). Je vindt er geen traditionele zittingen.

Het entertainment is op Amerikaanse leest: bingo’s, kunstveilingen, karaoke etc. Deze worden vaak aangekondigd via de intercom. Hutten zijn net als het freestyle concept op de nieuwste schepen kleiner dan gemiddeld maar ze zijn wel vernieuwend. De Epic (2010) en alle schepen daarna hebben bijvoorbeeld single hutten, een lounge voor solo-gasten en een mooi kunstwerk op de boeg. De nieuwste generatie schepen heeft vernieuwend entertainment en veel dinermogelijkheden. Trend is dat er voor steeds meer restaurants bijbetaald moet worden. Norwegian staat zeker bekend om haar vernieuwende ontwikkelingen zoals de laatste jaren een kartbaan en lasergamen.

Op een aantal schepen zijn aparte gedeelten The Haven, o.a. met zwembad gecreëerd voor de exclusieve suites.

De meeste gasten komen uit de Amerikaans sprekende landen, alhoewel steeds meer Europeanen ook de weg vinden naar Norwegian Cruise Line. Voor Nederlanders en Belgen geldt dat je kunt kiezen uit een all-inclusive boeking of een boeking inclusief fooien.

Norwegian naar Noorwegen

2024

Noordkaap en Spitsbergen

De kleinere Norwegian Star vaart twee 12-daagse cruises naar de Noordkaap in combinatie met Spitsbergen: vanuit Reykjavik naar Tromso en van Tromso terug naar Reykjavik.

  • 30 mei 2024 van Reykjavik naar Tromso – vanaf €1694.
  • 10 juni 2024 van Tromso naar Reykjavik – vanaf €1809.

12 dagen –  Je bezoekt Longyearbyen, Honningsvag, Hammerfest, Alta en Djupivogur, Akureyri, Isafjordur. Op 3o mei bezoek je ook Djupivogur. Op 10 juni bezoek je Leknes.

Noorse Fjorden

Norwegian Cruise Line zet in 2024 (weer in) op de gloednieuwe Norwegian Prima in en ontdekkingsschip Norwegian Star die naar de minder bezochte bestemmingen gaat. Norwegian Prima vaart 2 routes tussen het Britse Southampton en Reykjavik in IJsland. Het cruiseschip vaart deze 11 en 12 daagse cruises met vaste havens Akureyri en Isafjordur (IJsland), Brugge en Amsterdam! De Noorse havens zijn Bergen, Geiranger en Alesund.  Vanaf €2038. 

Vanuit Southampton duren de cruises 12 dagen. Vanaf Reykjavik duren ze 11 dagen. Het verschil zit hem in het feit dat je aan het einde van de cruise 1 overnachting hebt aan de kade in Reykjavik. Misschien een reden om deze heengaande route dus te boeken 🙂 Norwegian Star pakt meer de eilanden op de route, Schotland en ontscheping in bijvoorbeeld Oslo.

  • 18 mei – 13 dagen van Portsmouth naar Leith (Edinburgh), Invergordon, Stavanger, Bergen, Alesund en Lerwick, Faroer Eilanden, Djupivogur, Akureyri, Isafjordur en Reykjavik – vanaf €1942
  • 1 september – 15 dagen vanaf Reykjavik, naar Groenland (Qaqortoq en Nanortalik), Ijsland (Isafjordur, Akureyri, Djupivogur), Faroer Eilanden en in Noorwegen zie je Olden, Bergen, Ulvik, Kristiansand en Oslo waar je ontscheept – vanaf €2358.
  • 15 september – 15 dagen vanaf Oslo naar Kristiansand, Stavanger, Bergen en Alesund, Ijsland (Reykjavik, Isafjordur, Akureyri, Djupivogur), Faroer Eilanden, Lerwick Eilanden, Leith (voor Edinburgh) en ontscheping in Southampton – vanaf €2355

Hieronder zie je een aantal cruises:

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie