Oceania Cruises

De luxe rederij Oceania Cruises biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding voor luxere cruises. De kleine vloot bevat middelgrote schepen voor een gemiddeld wat ouder publiek (er zijn weinig families met kinderen) en stellen. De nieuwste aanwinsten zijn de 1250 passagiersschepen Marina en Riviera. De kleinere 684 passagiersschepen heten Regatta, Nautica, Insignia en Sirena.

De cruisemaatschappij staat bekend om de warme attente service en zeer goed eten (altijd in open zitting). Er wordt geen extra bedrag gevraagd voor de specialiteitenrestaurants, onder andere Italiaans, Frans en Aziatisch (op Marina en Riviera) en Steakhouse. De beide grotere schepen bieden interessante kook-workshops. In de buffetrestaurants zijn de tafels voor het diner opgedekt.

De inrichting is warm en in country stijl. Veel glitter en glamour zal je er niet aantreffen. Daarentegen wel een ontspannen sfeer. Gala-avonden zijn er dan ook niet. De faciliteiten op de schepen zijn eerder te verwachten bij de echt luxe cruisemaatschappijen. De spa faciliteiten worden verzorgd door Canyon Ranch Spa Club.

Oceania in 2022 naar Noorwegen

Rederij Oceania Cruises biedt twee cruises aan richting de Noorse Fjorden. Deze zijn uiteraard te combineren met voorafgaande cruises of daarna. Wij zetten de twee cruises op een rijtje:

Noorse Fjorden

Op 29 juni 2022 start een 10-daagse Fjordencruise op de Marina vanuit Oslo en eindigend in Portsmouth. Je bezoekt Skagen, Kristiansand, Haugesund, Olden, Kristiansund, Alesund en Maloy in Noorwegen. Daarnaast ook Kirkwall op de Orkney Eilanden. Vanaf €2909.

Noorse Fjorden en Noordkaap

Op 30 augustus 2022 vertrekt een 18-daagse cruise met de Sirena naar de Noordkaap én Rusland. Deze fantastische cruise start in Oslo en eindigt in Portsmouth. Onderweg bezoek je de Noorse Fjorden met Kristiansand, Maloy, Kristiansund, Hammerfest én Honningsvag (Noordkaap). Daarna bezoek je het unieke Moermansk en Archangel (Rusland). Via Tromso, Leknes (Lofoten) en Torshaven (Faroer Eilanden), Kirkwall (Orkney Eilanden), Edinburgh kom je weer terug in Engeland. Vanaf €5129.

2023

De rederij biedt drie cruises aan richting de Noorse Fjorden. Deze zijn uiteraard te combineren met voorafgaande cruises of daarna. Wij zetten de twee cruises op een rijtje:

Noorse Fjorden

Op 1 juli 2023 start een 10-daagse Fjordencruise op de Marina vanuit Oslo en eindigend in Portsmouth. Je bezoekt Skagen, Kristiansand, Haugesund, Molde, Kristiansund, Trondheim en Nordfjordeid in Noorwegen. Daarnaast ook Kirkwall op de Orkney Eilanden. Vanaf €2929.

Deze cruise is te verlengen. Bijvoorbeeld tot een 20-daagse cruise door al op 21 juni 2023 te starten met een Oostzee route. Je start in Stockholm waarna je Tallinn,  2 dagen in St. Petersburg, Helsinki, Riga, Kiel, Kopenhagen en Gothenburg bezoekt. Vanaf €5139.

Een andere 22-daagse cruise maak je door er een cruise achter aan te boeken. Je ziet dan ook Gothenburg, Kiel, Karlskrona, Stockholm, Helsinki, St. Petersburg (2 dagen), Tallinn, Visby en Gdansk. Je cruise eindigt in Kopenhagen. Vanaf €5549.

Naar Amsterdam!

Oceania biedt ook een leuke gecombineerde Oostzee en Zuid-Noorwgen route aan met de Riviera. Zij gaat op 14 september in 12 dagen van Kopenhagen naar Amsterdam. Deze route gaat via Oslo en Kristiansand, naar Warnemünde, Kalundborg, Gothenburg, Tilbury (voor Londen), Le Havre, Brugge en twee dagen in Amsterdam. Vanaf €3089.

Noorse Fjorden en Noordkaap

Op 5 augustus 2022 vertrekt een 18-daagse cruise met de Riviera naar de Noordkaap én Rusland. Deze fantastische cruise start in Oslo en eindigt in Portsmouth. Onderweg bezoek je de Noorse Fjorden met Kristiansand, Haugesund, Alesund, Hammerfest én Honningsvag (Noordkaap). Daarna bezoek je het unieke Moermansk en Archangel (Rusland). Via Tromso, Leknes (Lofoten) en Torshaven (Faroer Eilanden), Kirkwall (Orkney Eilanden), Edinburgh kom je weer terug in Engeland. Vanaf €5279.

Cruises van Oceania Cruises zijn boekbaar bij:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Oslo
Rotterdam
Southampton
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Deze schepen varen naar Noorwegen

Het laatste nieuws

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie