Oceania Cruises

De luxe rederij Oceania Cruises biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding voor luxere cruises naar onder andere Noorwegen. De kleine vloot bevat middelgrote schepen voor een gemiddeld wat ouder publiek (er zijn weinig families met kinderen) en stellen. De nieuwste aanwinst is de Vista (2023). Mooi zijn zeker ook de 1250 passagiersschepen Marina en Riviera. De kleinere 670 passagiersschepen heten Regatta, Nautica, Insignia en Sirena.

De cruisemaatschappij staat bekend om de warme attente service en zeer goed eten (altijd in open zitting). Er wordt geen extra bedrag gevraagd voor de specialiteitenrestaurants, onder andere Italiaans, Frans en Aziatisch (op Marina en Riviera) en Steakhouse. De beide grotere schepen bieden interessante kook-workshops. In de buffetrestaurants zijn de tafels voor het diner opgedekt.

De inrichting is warm en in country stijl. Veel glitter en glamour zal je er niet aantreffen. Daarentegen wel een ontspannen sfeer. Gala-avonden zijn er dan ook niet. De faciliteiten op de schepen zijn eerder te verwachten bij de echt luxe cruisemaatschappijen. De spa faciliteiten worden verzorgd door Canyon Ranch Spa Club.

2024

Noordkaap

De rederij biedt in 2024 twee cruises aan naar de Noordkaap. Op 26 juli 2024 vertrekt een 11-daagse cruise met de Marina naar de Noordkaap. Deze fantastische cruise start in Kopenhagen en eindigt in Tromso. Onderweg bezoek je de Noorse Fjorden met OsloKristiansand, Bergen, Leknes, Harstad, Alta, Hammerfest én Honningsvag (Noordkaap). Het fijne is dat je op deze cruise maar 1 zeedag hebt. Vanaf €3879. Op 10 augustus 2024 gaat de kleinere Sirena voor een 19-daagse reis vanuit Oslo naar Southampton. Onderweg bezoek je Oslo, Kristiansand, Stavanger, Alesund, Alta, Tromso, Leknes, Hammerfest en Honningsvag, en Faroer Eilanden, Orkney Eilanden, Invergordon, Leith (voor Edinburgh) en Zeebrugge. Eindigend in Southampton. Vanaf €6489  - 19 dagen.

Noorse Fjorden 

Op 14 juni 2024 start een 12-daagse Fjordencruise op de Sirena vanuit Dublin en eindigend in Kopenhagen. Je bezoekt Belfast, Ullapool,  in Noorwegen zie je Haugesund, Nordfjordeid, Trondheim, Alesund, Oslo en daarnaast zie je Lysekil. Onderweg bezoek je ook Lerwick op de Shetland Eilanden. Vanaf €4289. De Marina start op 6 juli 2024  een 11-daagse cruise vanuit Oslo naar Southampton. Onderweg zie je Skagen, Kristiansand, Haugesund, Alesund, Kristiansund, Trondheim, Nordfjordeid en Kirkwall. Vanaf 3989.

2025

Noordkaap

De rederij biedt in 2025 één schip aan naar de Noordkaap. Deze kan je varen als onderdeel van een 33-daagse Grand Voyage Cruise naar onder andere Groenland en Spitsbergen of je kunt deze 33 dagen inkorten tot een 19-daagse cruise vanuit Edinburgh. Deze routes eindigen, geweldig!, in Amsterdam.

  • 33-daagse cruise vanuit Reykjavik en eindigend in Amsterdam met de Sirena - bezoek aan IJsland, Groenland, Schotland, Spitsbergen, Noordkaap - vanaf €10.119 met vertrek op 11 augustus 2025
  • 19-daagse cruise vanuit Leith en eindigend in Amsterdam met de Sirena - bezoek aan Orkney Eilanden, Shetland Eilanden, Alesund, Longyearbyen, Honningsvag, Alta, Harstad, Bodo, Trondheim - vanaf €6.099 met vertrek op 25 augustus 2025

 

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Cruises van Oceania Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Expeditions

Deze schepen varen naar Noorwegen

Het laatste nieuws

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie