Oceania Cruises

De luxe rederij Oceania Cruises biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding voor luxere cruises. De kleine vloot bevat middelgrote schepen voor een gemiddeld wat ouder publiek (er zijn weinig families met kinderen) en stellen. De nieuwste aanwinsten zijn de 1250 passagiersschepen Marina en Riviera. De kleinere 684 passagiersschepen heten Regatta, Nautica, Insignia en Sirena.

De cruisemaatschappij staat bekend om de warme attente service en zeer goed eten (altijd in open zitting). Er wordt geen extra bedrag gevraagd voor de specialiteitenrestaurants, onder andere Italiaans, Frans en Aziatisch (op Marina en Riviera) en Steakhouse. De beide grotere schepen bieden interessante kook-workshops. In de buffetrestaurants zijn de tafels voor het diner opgedekt.

De inrichting is warm en in country stijl. Veel glitter en glamour zal je er niet aantreffen. Daarentegen wel een ontspannen sfeer. Gala-avonden zijn er dan ook niet. De faciliteiten op de schepen zijn eerder te verwachten bij de echt luxe cruisemaatschappijen. De spa faciliteiten worden verzorgd door Canyon Ranch Spa Club.

Oceania in 2021 naar Noorwegen

Oceania Cruises maakt in 2021 driemaal wat langere cruises naar de Noorse kust. De eerste is een 13-daagse cruise op de Marina vanuit Oslo en eindigend in Southampton. Zoals we van Oceania Cruises gewend zijn, zijn het echte ontdekkingsroutes met alle must-see havens en een paar pareltjes in Noorwegen. Je hebt ook maar 1 zeedag op deze cruise: Skagen, Stavanger, Flam, Hellesylt, Kristiansand, Bodo, Trondheim, Alesund, Bergen en Haugesund. Vanaf ?3559 met vertrek op 25 juni 2021.nnDe tweede route is een werkelijk pareltje met de kleinere Sirena vanuit Reykjavik naar Kopenhagen . Je vaart naar o.a. via Lerwick naar Bergen, Stavanger, Kristiansand en Oslo naar Gotenburg en eindigend in Kopenhagen. Vanaf ?3839 met vertrek op 15 juli 2021.nnOok de Insignia cruist vanuit IJsland op 13 augustus 2021. Je gaat via IJsland, de Lerwick eilanden zo richting de Noorse kust naar Kopenhagen en eindigend in Stockholm. Deze 13-daagse cruise is verkrijgbaar vanaf ?3789.n

2022

n

Noorse Fjorden en Noordkaap

nDe rederij biedt twee cruises aan richting de Noorse Fjorden. Deze zijn uiteraard te combineren met voorafgaande cruises of daarna. Wij zetten de twee cruises op een rijtje:nnOp 29 juni 2022 start een 10-daagse Fjordencruise op de Marina vanuit Oslo en eindigend in Portsmouth. Je bezoekt Skagen, Kristiansand, Haugesund, Olden, Kristiansund, Alesund en Maloy in Noorwegen. Daarnaast ook Kirkwall op de Orkney Eilanden. Vanaf ?2909.nnDeze cruise is te verlengen. Bijvoorbeeld tot een 22-daagse cruise door al op 17 juni 2022 te starten met een Oostzee route. Je start in Kopenhagen waarna je Warnem³nde, Ronne, Stockholm, Helsinki, 2 dagen in St. Petersburg, Tallinn, Riga en Gothenburg bezoekt. Vanaf ?5499.nnEen andere 22-daagse cruise maak je door er een cruise achter aan te boeken. Je ziet dan ook Skagen, Kiel, Karlskrona, Stockholm, Helsinki, Tallin, 2 dagen in St. Petersburg, Gdansk en eindigend in Kopenhagen. Vanaf ?5479.nnNoordkaap nnOp 30 augustus 2022 vertrekt een 18-daagse cruise met de Sirena naar de Noordkaap Ún Rusland. Deze fantastische cruise start in Oslo en eindigt in Portsmouth. Onderweg bezoek je de Noorse Fjorden met Kristiansand, Maloy, Kristiansund, Hammerfest Ún Honningsvag (Noordkaap). Daarna bezoek je het unieke Moermansk en Archangel (Rusland). Via Tromso, Leknes (Lofoten) en Torshaven (Faroer Eilanden), Kirkwall (Orkney Eilanden), Edinburgh kom je weer terug in Engeland. Vanaf ?5129.nnJe kunt deze cruise langer maken door er een 32-daagse cruise van te maken die al eerder start in IJsland op 16 augustus 2022. Daarna vaar je naar diverse havens in Groenland . Via de Faroer- en Shetland Eilanden ga je naar Stavanger en Skagen voor dat je in Oslo arriveert voor je tocht naar de Noordkaap. Deze cruise is verkrijgbaar vanaf ?8529.nnEen tweede optie voor een verlenging (ook 32 dagen) is door er een Oostzee route achter te ‘plakken’. Je bezoekt na de Noordkaap reis dan Brugge, het Kanaal van Kiel, L³beck, Tallin, 2 dagen in St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, Visby, Kopenhagen en eindigend in Portsmouth. Vanaf ?7979.

Cruises van Oceania Cruises zijn boekbaar bij:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Oslo
Rotterdam
Southampton
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Honnigsvag
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Deze schepen varen naar Noorwegen

Het laatste nieuws

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie