Oceania Cruises

De luxe rederij Oceania Cruises biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding voor luxere cruises. De kleine vloot bevat middelgrote schepen voor een gemiddeld wat ouder publiek (er zijn weinig families met kinderen) en stellen. De nieuwste aanwinsten zijn de 1250 passagiersschepen Marina en Riviera. De kleinere 684 passagiersschepen heten Regatta, Nautica, Insignia en Sirena.

De cruisemaatschappij staat bekend om de warme attente service en zeer goed eten (altijd in open zitting). Er wordt geen extra bedrag gevraagd voor de specialiteitenrestaurants, onder andere Italiaans, Frans en Aziatisch (op Marina en Riviera) en Steakhouse. De beide grotere schepen bieden interessante kook-workshops. In de buffetrestaurants zijn de tafels voor het diner opgedekt.

De inrichting is warm en in country stijl. Veel glitter en glamour zal je er niet aantreffen. Daarentegen wel een ontspannen sfeer. Gala-avonden zijn er dan ook niet. De faciliteiten op de schepen zijn eerder te verwachten bij de echt luxe cruisemaatschappijen. De spa faciliteiten worden verzorgd door Canyon Ranch Spa Club.

Oceania in 2021 naar Noorwegen

Oceania Cruises maakt in 2021 driemaal wat langere cruises naar de Noorse kust. De eerste is een 13-daagse cruise op de Marina vanuit Oslo en eindigend in Southampton. Zoals we van Oceania Cruises gewend zijn, zijn het echte ontdekkingsroutes met alle must-see havens en een paar pareltjes in Noorwegen. Je hebt ook maar 1 zeedag op deze cruise: Skagen, Stavanger, Flam, Hellesylt, Kristiansand, Bodo, Trondheim, Alesund, Bergen en Haugesund. Vanaf €3559 met vertrek op 25 juni 2021.

De tweede route is een werkelijk pareltje met de kleinere Sirena vanuit Reykjavik naar Kopenhagen . Je vaart naar o.a. via Lerwick naar Bergen, Stavanger, Kristiansand en Oslo naar Gotenburg en eindigend in Kopenhagen. Vanaf €3839 met vertrek op 15 juli 2021.

Ook de Insignia cruist vanuit IJsland op 13 augustus 2021. Je gaat via IJsland, de Lerwick eilanden zo richting de Noorse kust naar Kopenhagen en eindigend in Stockholm. Deze 13-daagse cruise is verkrijgbaar vanaf €3789.

2022

Noorse Fjorden en Noordkaap

De rederij biedt twee cruises aan richting de Noorse Fjorden. Deze zijn uiteraard te combineren met voorafgaande cruises of daarna. Wij zetten de twee cruises op een rijtje:

Op 29 juni 2022 start een 10-daagse Fjordencruise op de Marina vanuit Oslo en eindigend in Portsmouth. Je bezoekt Skagen, Kristiansand, Haugesund, Olden, Kristiansund, Alesund en Maloy in Noorwegen. Daarnaast ook Kirkwall op de Orkney Eilanden. Vanaf €2909.

Deze cruise is te verlengen. Bijvoorbeeld tot een 22-daagse cruise door al op 17 juni 2022 te starten met een Oostzee route. Je start in Kopenhagen waarna je Warnemünde, Ronne, Stockholm, Helsinki, 2 dagen in St. Petersburg, Tallinn, Riga en Gothenburg bezoekt. Vanaf €5499.

Een andere 22-daagse cruise maak je door er een cruise achter aan te boeken. Je ziet dan ook Skagen, Kiel, Karlskrona, Stockholm, Helsinki, Tallin, 2 dagen in St. Petersburg, Gdansk en eindigend in Kopenhagen. Vanaf €5479.

Noordkaap

Op 30 augustus 2022 vertrekt een 18-daagse cruise met de Sirena naar de Noordkaap én Rusland. Deze fantastische cruise start in Oslo en eindigt in Portsmouth. Onderweg bezoek je de Noorse Fjorden met Kristiansand, Maloy, Kristiansund, Hammerfest én Honningsvag (Noordkaap). Daarna bezoek je het unieke Moermansk en Archangel (Rusland). Via Tromso, Leknes (Lofoten) en Torshaven (Faroer Eilanden), Kirkwall (Orkney Eilanden), Edinburgh kom je weer terug in Engeland. Vanaf €5129.

Je kunt deze cruise langer maken door er een 32-daagse cruise van te maken die al eerder start in IJsland op 16 augustus 2022. Daarna vaar je naar diverse havens in Groenland . Via de Faroer- en Shetland Eilanden ga je naar Stavanger en Skagen voor dat je in Oslo arriveert voor je tocht naar de Noordkaap. Deze cruise is verkrijgbaar vanaf €8529.

Een tweede optie voor een verlenging (00k 32 dagen) is door er een Oostzee route achter te ‘plakken’. Je bezoekt na de Noordkaap reis dan Brugge, het Kanaal van Kiel, Lübeck, Tallin, 2 dagen in St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, Visby, Kopenhagen en eindigend in Portsmouth. Vanaf €7979.

Cruises van Oceania Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Deze schepen varen naar Noorwegen

Het laatste nieuws

 

Geef een reactie