Oceanwide Expeditions

De Nederlandse expeditierederij Oceanwide Expeditions heeft bijzondere cruises in het pakket. De kleinschalige unieke groepsexpedities zijn erop gericht om de passagiers te laten genieten van de gebieden waar de grote cruiseschepen niet mogen komen; bijvoorbeeld Antarctica en de Noordpool. Er zijn verschillende mogelijkheden, van een vaartocht tot duikexpedities. De cruises zijn bedoeld voor mensen die een actieve vakantie willen en op avontuur willen om bestemmingen van binnenuit te ontdekken. Als gast van Oceanwide Expeditions kom je op een heel andere manier in contact met de natuur dan wanneer je alleen met andere toeristen hotspots bezoekt. Veel plaatsen zijn alleen per boot bereikbaar en daar bestaat geen infrastructuur. De groepsexpedities staan onder leiding van ervaren gidsen. Aan boord vinden dan ook bijzondere lezingen plaats over de gebieden die bezocht worden.

De accommodaties verschillen per schip. Over het algemeen zijn het binnenhutten of buitenhutten met zicht. Afhankelijk van het schip hebben de hutten hebben een badkamer en toilet, gedeelde badkamers/toiletten op Noorderlicht, Ortelius en een enkele hut op de Rembrandt van Rijn.

Oceanwide Expeditions heeft verschillende soorten expedities in hun aanbod:

  • De Noordpool
  • Noord-Atlantische eilanden
  • Antarctica Cruise
  • Zuid- en mid-Atlantische eilanden
  • Duikexpeditie Poolgebied

 

Oceanwide Expeditions naar Noorwegen

Vrijwel het gehele zomerseizoen en het winterseizoen, varen zeilschepen Rembrandt van Rijn en Noorderlicht naar Noord-Noorwegen. Je start in bijvoorbeeld Tromso en gaat op zoek naar het Noorderlicht (winter) en walvissen. Hieronder zie je een twee routes van 8 dagen (naar het noorden en eentje naar het zuiden vanaf Tromso) van de Rembrandt van Rijn. Vaak overnacht je op het schip in een dorp en ben je overdag aan het varen. Vanaf €2000.

De rederij vaart van april tot en met september vrijwel elke week vanaf Spitsbergen voor diverse expeditiecruises. Denk ook aan themacruises zoals workshops fotografie, ski-alpinisme, kayakken en poolduiken. Onderstaand zie je twee voorbeeldroutes vanaf Longyearbyen. Vanaf €2700.

De vloot van Oceanwide Expeditions

Je boekt Oceanwide bij:

Waterproof Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie