Ponant

De Franse rederij Ponant richt zich op cruisen met het jacht gevoel. De vloot bestaat momenteel uit een aantal prachtige jachten en een zeilschip. De schepen bieden plek voor 64 (zeilschip Le Ponant) tot 224/264 passagiers op de overige schepen. Er staat gemiddeld 1 personeelslid voor je klaar op 2 gasten en dat uit zich in de persoonlijke service. De inrichting van de schepen is modern luxe. Op de kleine schepen heeft elke gast de beschikking over een suite.

Bji Ponant zijn alle drankjes voor eigen rekening, uitgezonderd water, koffie en thee. Daarentegen zijn wel tijdens de maaltijden huiswijnen inclusief.

Op de schepen bevindt zich een hoofdrestaurant. Daarnaast is er een grill restaurant, een Lounge Le Club waar het entertainment plaatsvindt  en een theater voor lezingen en films. Voor ontspanning zijn er een casino, bibliotheek en een internet plek. Een zwembad, spa en fitness maken het geheel af.

Fooien zijn niet inclusief. Wifi is wél inclusief.

Ponant heeft sinds 2019 een samenwerking met National Geographic Expeditions waarbij gevaren wordt met schepen van Ponant. Lees hier meer over.

Met Ponant naar Noorwegen

2022

Ponant biedt in 2022 (nog maar) 3 cruises aan naar de Noorse Fjorden. We verwachten dat er nog meer reizen zullen aangeboden worden. De Le Dumont D’Urville zal driemaal vanuit Oslo of Bergen vertrekken voor een 8-daagse cruise. Je bezoekt Goteborg, Arendal, Stavanger, Olden, Hellesylt/Geiranger en Alesund:

  • 9 juli 2022 – van Oslo en eindigend in Bergen – vanaf € 3380 (buitenhut)
  • 16 juli 2022 – van Bergen – Oslo – vanaf € 3380
  • 23 juli 2022 – van Oslo – Bergen – vanaf € 3380

Wil je naar Spitsbergen met Ponant? De routes van 2022 zijn helaas nog niet bekend. Zoals ieder jaar zullen veel expeditiecruises worden aangeboden met de Ponant ultraluxe schepen met vertrek vanaf Spitsbergen zelf. 

Cruises zijn exclusief boekbaar bij:

 

Dit schip vaart onder andere naar Noorwegen

Het laatste nieuws

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie