Royal Caribbean

Royal Caribbean is een van oorsprong Noors, maar nu Amerikaanse cruisemaatschappij. De cruiseschepen worden ongeveer op vier sterren gewaardeerd. De schepen van de laatste jaren  (Oasis klasse) zijn groot en bestemd voor 4000 à 5000 passagiers. De maatschappij heeft dan ook de grootste cruiseschepen ter wereld in de vloot, de Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony en Symphony of the Seas.

De schepen van RCI worden gezien als dé entertainment schepen. De schepen zijn voorzien van Promenades – winkelstraten met restaurantjes en café´s (met binnenhutten die op de promenade uit kijken)–, ijsbanen met shows, buitentheaters, klimwanden, surfsimulatoren, bungeejump mogelijkheden en zelfs een heuse tokkelbaan. De hutten zijn netjes en op de Oasisklasse zijn tweelaagse hutten. De eerder genoemde promenadehutten zijn een goed alternatief voor binnenhutten, je kijkt dan uit op een soort van winkelstraat waar ´s avonds ook kleine parades plaatsvinden. Het entertainment is goed georganiseerd, zoals bingo, karaoke, parades en shows.

Het diner vindt traditioneel plaats in twee zittingen. Andere restaurants zijn ook aanwezig op de schepen, maar daar moet voor worden bijbetaald. Traditiegetrouw vind je de fastfoodketen Johnny Rockets op de schepen. Bij de uitgebreide buffetrestaurants mag je zelf je gerecht samenstellen. De gemiddelde cruisepassagiers bestaan uit veel koppels en families met kinderen. Ze komen veelal uit (Noord-, Zuid-) Amerika, Groot–Brittannië en Europa.

Royal Caribbean in 2021 naar Noorwegen

Royal Caribbean bezoekt in 2021 met familieschip Anthem of the Seas en de kleinere Jewel of the Seas vanuit Southampton een klein aantal Noorse bestemmingen.

De Anthem of the Seas maakt 8- tot 10-daagse reizen vanuit Southampton. Op deze routes zitten altijd twee zeedagen om van en naar Noorwegen te komen. Je bezoekt diverse bestemmingen zoals Bergen, Geiranger, Stavanger, Alesund, Kristianstand. Vanaf mei tot en met september elke maand minimaal 1x. Vanaf €962.

De Jewel of the Seas vertrekt vanuit Amsterdam richting Ijsland en bezoekt tevens een paar bestemmingen in Noorwegen. De Jewel gaat op 9 juni & op 20 augustus voor een 13-daagse cruise. Je bezoekt Bergen, Geiranger of Alesund. Daarna ga je door naar Reykjavik en Akureyri en eindig je via Ierland (Cork) weer in Amsterdam. Vanaf €1622.

Cruises van Royal Caribbean zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasTUIZeetours

 

Deze schepen varen naar Noorwegen


Geef een reactie