Silversea

Silversea is een ultraluxe all-inclusive cruisemaatschappij met een vloot van kleinere schepen en expeditieschepen. In de zomer varen de schepen naar Noorwegen. De schepen bieden plek voor slechts 300- 540 passagiers en daarmee kunnen de kleine schepen gemakkelijk aanmeren in kleinere havens. Langs de Noorse kust bezoekt Silversea de plekken waar je echt geweest moet zijn zoals Alesund, Geiranger, Flam, Bergen, maar ook de iets minder vaak bezochte Leknes, Harstad, Tromso, Narvik, Gravdal, Alta en Sortland.

Ze werden ontworpen om meer ruimte te bieden aan minder passagiers. De expeditieschepen zijn onder andere de Silver Explorer, Silver Endeavour en Silver Galapagos, waarvan de laatste zich specifiek richt op cruises naar de Galapagoseilanden. De cruisemaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Monaco en daardoor zie je dat er een meer Europese sfeer aan boord hangt dan een Amerikaanse.

De hutten zijn allemaal suites uiteraard voorzien van alle luxe. De meest luxe suites hebben een persoonlijke butler voor bijvoorbeeld het uitpakken van je koffer.

Alle dranken, ook de wijnen, champagnes en sterke dranken zijn inbegrepen in de prijs. In de restaurants serveert men uitstekende gerechten van de koks van Relais & Chateaux. Een cruise staat garant voor culinair genieten. Een enkel restaurant kent een toeslag. Gala avonden vinden 1 of twee keer per cruise (afhankelijk van de lengte) plaats.

Voor de ontspanning is er een bibliotheek, een spa en zijn er bars. Ook worden er lezingen gegeven. In de avond is er entertainment en zijn er artiesten.
Fooien zijn inclusief.

Miriam bezocht in 2023 de Silver Dawn terwijl het schip in Amsterdam lag. Lees deze reportage verder op Cruisereiziger.

Naar Noorwegen met Silversea

2024

  • 5 juni 2024 / 29 juni 2024 / 23 juli 2024 / 2 augustus / 26 augustus - 10 dagen - vanuit Kopenhagen, naar o.a. Trondheim, Alesund, Geiranger, Flam, Bergen, Stavanger, Kristiansand en eindigend in Oslo. Vanaf €4.750 met Silver Dawn.
  • 15 juni 2024 - 14 dagen - vanuit Oslo, naar o.a. Bergen, Flam, Geiranger, Alesund, Leknes, Harstad, Tromso, Honningsvag en eindigend in Kopenhagen. Vanaf €6.950 met Silver Dawn.
  • 19 september / 3 oktober - 15 dagen - vanuit Kopenhagen naar Alesund, Narvik, Gravdal, Tromso, Alta, Sortland, Flam, Bergen. Vanaf €7.800 met Silver Dawn.

Silversea cruises naar Noorwegen zijn verkrijgbaar bij:

Waterproof Expeditions Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Yacht Cruise Company Zeetours

Het laatste nieuws

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie