Cunard

Het Britse Cunard is een cruisemaatschappij niet als alle andere. De cruisemaatschappij heeft een kleine vloot met drie oceanliners. De routes bestaan uit regelmatige overtochten (voornamelijk door Queen Mary 2) naar het Amerikaanse continent en langere cruises. De sfeer op de oceanliners is op en top klassiek zoals op de vroegere oceanliners.  Op de schepen reizen veel mensen met gemiddelde leeftijd mee, alleenstaanden en koppels.

Hutten bij de rederij zijn ingedeeld in klassen. Met name voor het dineren word je dan ingedeeld in het bijbehorende klasserestaurant. Uniek!

Cunard biedt een traditioneel entertainment met theatershows en formele gala avonden. Op de bovendekken zijn traditionele Britse spelen te vinden. De diners vinden plaats in vaste zittingen of in het buffetrestaurant. In welk restaurant je ingedeeld wordt, is afhankelijk van de categorie hut.  Bijzonder zijn ook de lezingen die aan boord plaats vinden door wetenschappers, het planetarium op de Queen Mary 2 en acteerlessen die worden gegeven.

Miriam en Marco zagen één prachtig schip van Cunard voor je: de Queen Elizabeth (Reportage en Foto-album)

Cunard in 2021 naar Noorwegen

 

2023

Cunard vaart in 2023 eenmaal een Noordkaap cruise met Queen Victoria. Zij vertrekt op 6 juni voor een 13-daagse reis vanuit Southampton. Je bezoekt onder andere de Lofoten met Leknes, en verder Geiranger, Haugesund, Trondheim, Tromso en Honningsvag. Vanaf €2031.

Noorse Fjorden

Cunard vaart voornamelijk vanuit Southampton naar de Noorse Fjorden, maar ook in 2023 eenmalig uit Kiel en Hamburg naar Noorwegen. De cruise van Hamburg start overigens 2 dagen eerder in Southampton.

  • 9 mei 2023 – 8 dagen –  vanaf Hamburg! met Queen Mary 2

Queen Mary 2 is de elegante oceanliner van de rederij. Ze maakt diverse cruises vanuit Southampton:

  • 7 mei 2023 – 12 dagen – via Hamburg.
  • 2 juni 2023 – 8 dagen
  • 25 augustus 2023 – 8 dagen

Queen Victoria vanuit Southampton

  • 25 juni 2023 – 8 dagen
  • 16 juli – 8 dagen of 10 dagen eindigend in Hamburg.
  • 6 augustus – 8 dagen
  • 27 oktober – 13 dagen Noorderlicht cruise met Haugesund, Alesund, Tromso en Narvik.
  • 12 november – 13 dagen Noorderlicht cruise met Haugesund, Alesund, Tromso en Narvik.

Hieronder zie je een aantal aanbiedingen:

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Cruises van Cunard zijn boekbaar bij:

 

Deze schepen varen naar Noorwegen

 

Het laatste nieuws

 


[youtube id=”1m6gpY8dWvY”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie