Cunard

Het Britse Cunard is een cruisemaatschappij niet als alle andere. De cruisemaatschappij heeft een kleine vloot met drie schepen die zo nu en dan naar Noorwegen gaan. De routes bestaan uit regelmatige overtochten (voornamelijk door Queen Mary 2) naar het Amerikaanse continent en langere cruises. De sfeer op de oceanliners is op en top klassiek zoals op de vroegere oceanliners.  Op de schepen reizen veel mensen met gemiddelde leeftijd mee, alleenstaanden en koppels.

Hutten bij de rederij zijn ingedeeld in klassen. Met name voor het dineren word je dan ingedeeld in het bijbehorende klasserestaurant. Uniek!

Cunard biedt een traditioneel entertainment met theatershows en formele gala avonden. Op de bovendekken zijn traditionele Britse spelen te vinden. De diners vinden plaats in vaste zittingen of in het buffetrestaurant. In welk restaurant je ingedeeld wordt, is afhankelijk van de categorie hut.  Bijzonder zijn ook de lezingen die aan boord plaats vinden door wetenschappers, het planetarium op de Queen Mary 2 en acteerlessen die worden gegeven.

Miriam en Marco zagen één prachtig schip van Cunard voor je: de Queen Elizabeth (Reportage en Foto-album)

Met Cunard naar Noorwegen

 

2024

Noorse Fjorden

Bij rederij Cunard vind je een iconische cruise-ervaring met alle grandeur die daarbij hoort. Cunard vaart voornamelijk vanuit Southampton, maar ook in 2024 eenmalig weer uit Hamburg. Bijzonder is dat een aantal cruises te combineren is met een transatlantische overtocht! Queen Mary 2 is de elegante oceanliner van de rederij. Ze maakt diverse cruises vanuit Southampton. Vanaf slechts €1266.

  • 2 juni 2024 - 8 dagen - naar Oslo, Kristiansand en Skagen (Denemarken) - vanaf €1101
  • 14 juli 2024 - 8 dagen - naar Kristiansand, Olden, Alesund en Stavanger - ook te combineren met transatlantische overtocht voorafgaand en daarna! - vanaf €1101
  • 4 augustus 2024 - 13 dagen - van/naar Southampton, Hamburg, Alesund, Andalsnes, Olden, Bergen, Hamburg - ook te combineren met transatlantische overtocht voorafgaand en daarna! - vanaf €2036
  • 6 augustus 2024 - 10 dagen - van/naar Hamburg naar Alesund, Andalsnes, Olden, Bergen - vanaf €1096
  • 1 november 2024 - 13 dagen naar Bergen, Tromso, Trondheim, Alesund, Stavanger - ook te combineren met transatlantische overtocht voorafgaand en daarna! 

Queen Anne vanuit Southampton - vanaf €1106  

Het gloednieuwe schip in de vloot van de rederij: Queen Anne komt in mei 2024 in de vaart.

  • 23 juni 2024 - 8 dagen - naar Bergen, Flam, Olden en Haugesund, Southampton - ook te verlengen tot 10 dagen naar Hamburg!
  • 11 augustus - 8 dagen (vanuit Southampton) of 11 dagen vanuit Kiel en eindigend in Southampton  - naar Stavanger, Olden, Geiranger, Haugesund.
  • 18 augustus 2024 - 11 dagen naar Kopenhagen, Skagen, Oslo en Rotterdam!
  • 1 september 2024 - 8 dagen naar Haugesund, Nordfjordeid, Geiranger, Bergen.
  • 15 oktober 2024 - 13 dagen naar Alesund, Tromso, Narvik, Stavanger.

Noordkaap

Cunard vaart in 2024 niet helemaal door naar de Noordkaap. Een Noorderlicht cruise met vertrek op 15 oktober 2024 met Queen Victoria gaat tot Tromso. Je bezoekt niet veel bestemmingen, alleen Narvik, Alesund en Stavanger. De focus ligt dus echt op het vinden van het Noorderlicht. Vanaf €1946 - 13 dagen vanuit Southampton.

2025

Noordkaap

In 2025 vaart Cunard eenmaal met de Queen Anne naar de Noordkaap. Je vertrekt op een 13-daagse cruise op 8 juni 2025.  De route gaat naar Stavanger, Alesund, Trondheim, Bodo, Tromso en Honningsvag. Vanaf €1960.

 

Deze schepen varen naar Noorwegen

 

Het laatste nieuws

 

Cruises van Cunard zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline CruiseReizen.nl Cruise Travel Sunweb Zeetours


[youtube id=”1m6gpY8dWvY”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie