P&O Cruises

P&O Cruises is de grootste Britse cruisemaatschappij. Een aantal schepen is adult-only schepen, dus alleen voor volwassenen. Elk schip heeft zijn eigen karakter afhankelijk van het publiek. Handig is dat de meeste schepen het gros van het jaar vanuit Engeland vertrekken, vaak uit Southampton.

Op vrijwel elk schip wordt het diner in traditionele zittingen aangeboden, enkele schepen bieden een open zitting aan. Op de Ventura, Azura, Britannia en Iona, de nieuwere schepen, zijn er meerdere restaurants (tot wel 10) waar een keuze uit gemaakt kan worden.

P&O heeft ook een Australische tak onder de naam P&O Australia. Cruises starten voornamelijk uit dat continent naar Nieuw-Zeeland, Azië en de Pacific.

P&O Cruises naar Noorwegen

2022

De Britse rederij maakt in 2022 veel 8-daagse cruises met het duurzame LNG familie/all-weather schip Iona. Deze cruises starten wekelijk vanuit Southampton vanaf 9 april tot 17 september 2022!  Deze leuke cruises worden met verschillende havens aangeboden zoals Alesund, Hellesylt, Geiranger, Haugesund, Olden, en Stavanger. Vanaf ca. €750.

Daarnaast zijn er langere Fjordencruises, van 13 dagen door de Arcadia en Aurora vanuit Southampton. Op deze routes bezoek je andere havens zoals (een selectie uit) Alesund, Alta, Andalsnes, Eidfjord, Haugesund, Kristiansand, Kristiansund, Narvik, Olden, Skjolden, Stavanger, Tromso en Trondheim. Vertrek op 23 juni, 24 juli (Aurora) en 18 augustus 2022.

Noordkaap

P&O Cruises kiest ervoor om in oktober de Noordkaap te bezoeken om het Noorderlicht op te zoeken. De Arcadia gaat op 6 oktober 2022, de Aurora op 30 oktober. Beide reizen starten in Southampton en duren 13 dagen. Ze zijn al beschikbaar vanaf ca. €1125.

Noorwegen in combinatie met Ijsland

Een veel geziene combinatie IJsland met Noorwegen biedt ook P&O aan. De Aurora vertrekt op 21 juni 2022 en de Arcadia op 5 juli 2022. In Noorwegen bezoek je Alesund en Skjolden. Vanaf ca. €1776.

2023

De Britse rederij maakt in 2023 vrijwel elke week 8-daagse cruises met het duurzame LNG familie/all-weather schip Iona en onder andere Britannia. Deze cruises starten wekelijk vanuit Southampton vanaf 9 april tot 17 september 2022!  Deze leuke cruises worden met verschillende havens aangeboden zoals Alesund, Hellesylt, Geiranger, Haugesund, Olden, en Stavanger. Vanaf ca. €750.

Daarnaast zijn er langere Fjordencruises, van 13 dagen door de Arcadia en Aurora vanuit Southampton. Op deze routes bezoek je andere havens zoals (een selectie uit) Alesund, Alta, Andalsnes, Eidfjord, Haugesund, Kristiansand, Kristiansund, Narvik, Olden, Skjolden, Stavanger, Tromso en Trondheim. Vertrek van mei tot en met september. Vanaf ca.€ 1293.

P&O Cruises kiest ervoor om ook talloze wintercruises aan te bieden op zoek naar het Noorderlicht. Deze 13-daagse cruises zijn aantrekkelijk geprijsd, vanaf ca. €1058. Vertrek op 12 maart, 24 maart, 20 oktober, 15 november, 23 november en een kerstcruise op 17 december 2023.

Cruises van P&O zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Deze schepen varen naar Noorwegen

Het laatste nieuws

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie