P&O Cruises

P&O Cruises is de grootste Britse cruisemaatschappij. Een aantal schepen is adult-only schepen, dus alleen voor volwassenen. Elk schip heeft zijn eigen karakter afhankelijk van het publiek. Handig is dat de meeste schepen het gros van het jaar vanuit Engeland vertrekken, vaak uit Southampton. In de zomer varen de schepen naar Noorwegen, maar ook zijn er een klein aantal Noorderlicht cruises.

Op vrijwel elk schip wordt het diner in traditionele zittingen aangeboden, enkele schepen bieden een open zitting aan. Op de Ventura, Azura, Britannia en Iona, de nieuwere schepen, zijn er meerdere restaurants (tot wel 10) waar een keuze uit gemaakt kan worden.

P&O heeft ook een Australische tak onder de naam P&O Australia. Cruises starten voornamelijk uit dat continent naar Nieuw-Zeeland, Azië en de Pacific.

 P&O Cruises naar Noorwegen

 

2024

De Britse rederij maakt in 2024 vrijwel elke week 8-daagse cruises met het duurzame LNG familie/all-weather schip Iona en onder andere Britannia. Deze cruises starten wekelijk vanuit Southampton vanaf 6 april 2024 tot en met 14 september 2024!  Deze leuke cruises worden met verschillende havens aangeboden zoals Alesund, Hellesylt, Geiranger, Haugesund, Olden en Stavanger. Je ziet altijd 4 bestemmingen en hebt daarnaast 2 zeedagen. Deze cruises vertrekken handig op zaterdag. Vanaf ca. €495.

Daarnaast zijn er langere Fjordencruises, van 13 dagen door de Arcadia en Aurora vanuit Southampton. Op deze routes bezoek je andere havens zoals (een selectie uit) Alesund, Alta, Andalsnes, Eidfjord, Haugesund, Olden, Skjolden, Stavanger, Tromso en Trondheim. Vertrek van mei tot en met september. Vanaf ca.€ 1263. Vertrekken: op 25 mei (inclusief Lofoten), op 22 juni een zeer mooie cruise naar veel fjordenbestemmingen,  op 15 augustus en 11 september 2024. P&O Cruises kiest ervoor om ook talloze wintercruises aan te bieden op zoek naar het Noorderlicht. Deze 13-daagse cruises zijn aantrekkelijk geprijsd, vanaf ca. €1149. Vertrek op 17 oktober en 9 december 2024.

Noordkaap

De Aurora gaat op 12 maart 2024 op een unieke 17 daagse reis naar de Noordkaap,  met onderweg Stavanger, Andalsnes, Trondheim, Tromso, Alta en Honningsvag (voor de Noordkaap).

2025

Noordkaap

Net als het voorgaande jaar maakt de rederij eenmaal een cruise naar de Noordkaap. De Arcadia gaat op een prachtige 22-daagse verkenningsreis naar IJsland en de Noordkaap. Je bezoekt vanuit Southampton op deze route Schotland (Greenock – voor Glasgow), IJsland (Reykjavik, Grundarfjordur, Isafjordur, Akureyri, Eyjafjordur), Honningsvag, Leknes, Narvik, Kristiansund en Alesund. Vanaf slechts 1899 pond, met vertrek op 1 augustus 2025.

 

Cruises naar Noorwegen:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Southampton
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Cruises van P&O zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie