Smøla: Vikingschepen ontdekt en nieuwe hogesnelheidsboot voor zee arenden excursie

Ervaar de majestueuze zeearend op het prachtige eiland Smøla. Met een nieuwe hogesnelheidsboot is de dichtste populatie zeearenden ter wereld slechts een boottocht verwijderd van de cruisehaven van Kristiansund. Kleine cruiseschepen kunnen direct buiten Smøla voor anker gaan. Bovendien zijn onlangs op Smøla spannende vondsten gedaan bij opgravingen van Vikingschepen.

Het eiland Smøla ligt in de Atlantische kloof tussen Kristiansund en Trondheim. Smøla staat bekend om zijn prachtige landschap en een groot aantal zeearenden – de zeearend. Nergens anders ter wereld vind je een grotere dichtheid van deze majestueuze vogels.

Kustexcursie vanuit Kristiansund

Onlangs heeft Holberg Shipping uit Smøla een hogesnelheidspassagiersboot gekocht, beschikbaar voor een groepscharter. Hierdoor is Smøla gemakkelijk en gemakkelijk bereikbaar vanaf de cruisehaven van Kristiansund. Een excursie van een halve dag (duur 4-5 uur) kan een spannende Sea Eagle Safari omvatten, gecombineerd met een rondleiding naar één van de kleine, oude vissersdorpjes. De boot, met een capaciteit van 33 passagiers, is modern en goed- uitgerust, met twee lichte en ruime lounges. (Voor vragen over groepscharters of verdere vragen kunt u contact opnemen met sindre@holbergshipping.no)

Sensationele ontdekkingen van Vikingschepen

Het nieuws over de ontdekking van het Vikingschip op Smøla haalde afgelopen herfst de krantenkoppen over de hele wereld. De overblijfselen van een Viking-schip werden ontdekt op een boerderij in de buurt van een middeleeuwse kerk in Edøy. Onlangs werd een tweede Viking-scheepsgraf gevonden. De unieke ontdekkingen versterken de overtuiging dat Edøy een machtscentrum was tijdens het Vikingtijdperk. Het gebied is zeer rijk aan culturele monumenten, waaronder de Kulisteinen, waar de naam ‘Nóregi’ voor het eerst in Noorse bronnen wordt genoemd.

Cruisebestemming Smøla

Smøla is zelf ook een cruisebestemming, ideaal voor kleinere schepen en expeditie-afvaarten met gasten die op zoek zijn naar unieke ervaringen, natuuractiviteiten en lokale producten. Bij Dyrnesvågen kunnen schepen tot 195 m lengte / 8 m diepgang voor anker gaan dichtbij de tenderpier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie