Farsund kan nu cruiseschepen tot 350 meter ontvangen

De haven van het Noorse Farsund kan vanaf heden cruiseschepen met een maximale lengte van 350 meter ontvangen in haar 13,8 meter diepe water pier. Tot voor kort waren in het dorpje, dat een gemeente is in de Noorse zuidelijke provincie Agder, alleen schepen tot 230 meter welkom.

Voor volgend jaar staan er tot op heden twee calls gepland. Het ultraluxe cruiseschip Seabourn Sojourn zal in juli en augustus een bezoek brengen aan Farsund waar zo’n 10.000 mensen wonen.

Op het Lista-schiereiland, een korte excursie vanuit Farsund, zijn er prachtige fietspaden aangelegd waarbij je optimaal kan genieten van het cultureel erfgoedlandschap. Vorig jaar is hier de Vita Velo-fietsroute geopend, waarbij je start bij de vuurtoren van Lista, ooit de grootste vuurtoren ter wereld. Bij ‘Lista Lighthouse’ is er een galerij met gratis toegang tot tentoonstellingen, een koffiebar, een ijsbar enz.. De fietsverhuur voor de Vita Velo-fiets route bevindt zich ook bij de vuurtoren.

Foto: VisitNorway.com

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie