Farsund kan nu cruiseschepen tot 350 meter ontvangen

De haven van het Noorse Farsund kan vanaf heden cruiseschepen met een maximale lengte van 350 meter ontvangen in haar 13,8 meter diepe water pier. Tot voor kort waren in het dorpje, dat een gemeente is in de Noorse zuidelijke provincie Agder, alleen schepen tot 230 meter welkom.

Voor volgend jaar staan er tot op heden twee calls gepland. Het ultraluxe cruiseschip Seabourn Sojourn zal in juli en augustus een bezoek brengen aan Farsund waar zo’n 10.000 mensen wonen.

Op het Lista-schiereiland, een korte excursie vanuit Farsund, zijn er prachtige fietspaden aangelegd waarbij je optimaal kan genieten van het cultureel erfgoedlandschap. Vorig jaar is hier de Vita Velo-fietsroute geopend, waarbij je start bij de vuurtoren van Lista, ooit de grootste vuurtoren ter wereld. Bij ‘Lista Lighthouse’ is er een galerij met gratis toegang tot tentoonstellingen, een koffiebar, een ijsbar enz.. De fietsverhuur voor de Vita Velo-fiets route bevindt zich ook bij de vuurtoren.

Foto: VisitNorway.com

Geef een reactie