Excursie idee: Fruit & cider route Ulvik

In de Hardangerfjord kan je een fruit & cider route volgen, dichtbij de havens van Ulvik en Eidfjord. De Hardangerfjord is een gebied dat bekend staat als de fruittuin van Noorwegen. Nergens te wereld groeit fruit op deze hoogte, zo’n 60 graden. Het milde klimaat, de gunstige geografie en de lange zomer maken het de ideale locatie voor het telen van fruit.

Drie boerderijen en een aantal interessante bestemmingen horen bij deze route die te bezoeken zijn. Op elke boerderij kan je proeven van de lokale fruitsoorten en sappen/ciders die gebaseerd zijn appel, kersen en peren. Op verzoek verzorgt de Ulvik Fruit & Cidery tours. Deze boerderij verkoopt zelfs ook cider met alcohol. De Syse Farm biedt een fruit Economuseum, en heeft diverse fruitproducten en lamsvlees. Tot slot kan je de Hardanger Juice & Cider Factory bezoeken. Dit is een traditionele fruitboerderij met een grote productie appelsap, cider én appel brandy. Er is bovendien een restaurant bij dit complex.

 


Geef een reactie