33 bemanningsleden Hurtigruten testen positief op COVID-19

[Update 1/8] Inmiddels zijn er 33 bemanningsleden positief getest op COVID-19. In totaal zijn er 158 bemanningsleden getest, 120 testen kwamen negatief terug. Geen van de 154 bemanningsleden die nog aan boord zijn, inclusief de nieuwe 29 gevallen, vertonen tekenen van ziekte danwel symptomen van COVID-19.

Vier bemanningsleden op het expeditiecruiseschip MS Roald Amundsen van de Noorse rederij Hurtigruten hebben positief getest op COVID-19. Het schip ligt aangemeerd in de haven van Tromsø en er zijn momenteel geen gasten aan boord.

De vier bemanningsleden zijn enkele dagen geleden geïsoleerd vanwege andere ziektesymptomen, zonder symptomen van COVID-19. Ze werden nog steeds routinematig getest toen het schip vrijdagochtend aanmeerde in Tromsø.

De vier bemanningsleden worden nu opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Noord-Noorwegen (UNN).

Het schip is geïsoleerd en alle 160 bemanningsleden aan boord worden getest. 177 gasten van het schip worden door Hurtigruten gecontacteerd met informatie van de gezondheidsautoriteiten

“De veiligheid van onze gasten en bemanning is de hoogste prioriteit van Hurtigruten. We werken nauw samen met het Norwegian Institute of Public Health (FHI), de gemeente Tromsø, UNN en andere bronnen, zowel lokaal als nationaal, zegt een woordvoerder van Hurtigruten.

Maatregelen aan boord

Hurtigruten heeft tijdens de coronaviruspandemie op alle schepen strikte hygiënemaatregelen getroffen. Zo worden alle bemanningsleden dagelijks nauwlettend gevolgd en gescreend. Als voorzorgsmaatregel werden de bemanningsleden in kwestie vroegtijdig geïsoleerd en werden de gevallen ontdekt, zelfs zonder symptomen van COVID-19 te vertonen.

Het schip zou vrijdagmiddag naar Spitsbergen varen. Die reis is nu geannuleerd. De volgende cruise met het schip is pas in september 2020 gepland.

“We zullen contact opnemen met alle gasten die tijdens de vorige reizen aan boord zijn geweest om hen informatie te geven en advies van de autoriteiten door te geven”, aldus de rederij.

Bekijk meer Hurtigruten reizen bij:

Waterproof ExpeditionsBBI TravelDreamlinesNorske Noorwegen Reizen

Geef een reactie