Voringfoss waterval brug geopend bij Eidfjord

Op 21 augustus 2020 is een spectaculaire brug over de Voringfoss waterval geopend. Deze ligt op zo’n 30 minuten vanaf Eidfjord. De waterval is met stip op 1, de meest populaire toeristische natuur attractie in Noorwegen.  De brug is 47 meter lang en heeft 99 traptereden.

 

De brug is onderdeel van een investeringsplan van de Noorse overheid om de waterval in drie stappen meer vorm te geven. In 2018 werden uitzichtsplatformen, paden, hekken, parkeerplaats en een service-gebouw gebouwd. De brug is de tweede fase. In 2021 komen er nog een uitzichtsplatform, meer paden en toiletten.

De waterval is vooral voor cruisereizigers een geliefde excursie, gecombineerd met een tour naar het Norwegian Nature Centre.

Kijk hier welke cruises naar Eidfjord gaan:

Zoek een cruise >>

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie