Rederij Havila gaat Noorse postroute varen in 2021

De nieuwe rederij Havila zal vanaf 2021 ook de Noorse postroutes gaan varen. Zij zal dit doen met onder andere de nieuwe schepen Havila Capella en Havila Castor. De route die deze schepen varen, is van Bergen in het Zuiden van Noorwegen naar het Noorden, naar Kirkenes. Deze route wordt ook gevaren door Hurtigruten.

Postroute

De Noorse regering heeft een concessie afgegeven voor Havila om deze route van 2021 tot 2020 te mogen varen met 4 schepen. Hurtigruten zal dit tot 2030 met 7 schepen mogen doen onder de naam Hurtigruten Norway. Zij zullen met 7 schepen blijven varen langs de kust van Noorwegen tussen Bergen en Kirkenes. Dat zullen in ieder geval de Kong Harald, Nordkapp, Nordlys, Nordnorge, Polarlys en Richard With zijn. De andere tak van Hurtigruten zal zich meer gaan richten op expeditiecruises over de gehele wereld.

Duurzame schepen

Vanaf 2021 zal Havilla twee duurzame schepen laten varen, met hybride voortstuwing van het schone LNG en accu’s. Zo kunnen zij ook de fjorden in zonder emissie-uitstoot of geluidsoverlast. Wanneer ze in havens aanmeren, zullen ze zoveel mogelijk eigen accu’s gebruiken en geen uitstoot hebben.

Nieuwsgierig naar Havila? Kijk dan bij:

Cruise TravelCruisewinkelZeetours

Geef een reactie