Vereenvoudiging Hurtigruten route langs Noorse kust

Vanaf 1 januari 2021 vereenvoudigt Hurtigruten Noorwegen de traditionele kustroute langs de Noorse kust. Deze gaat van Bergen naar Kirkenes, waarbij de Hurtigruten schepen 34 havens bezoeken.

Vanwege de coronapandemie en reisbeperkingen heeft Hurtigruten Noorwegen tijdelijk de geplande dienstregeling langs de Noorse kust tot een minimum moeten beperken. Vanaf januari mag er weer meer worden gevaren. Hurtigruten heeft eraan gewerkt om een ​​overeenkomst te sluiten voor meer schepen langs de Noorse kust. Dat heeft als resultaat opgeleverd dat Hurtigruten vanaf januari vijf (van de 11) schepen in zet op de route tussen Bergen en Kirkenes om het vracht- en lokaal verkeer te versterken.

Vanaf januari 2021 zullen alle 34 havens langs de traditionele route tussen Bergen ongeveer om de dag bezocht worden.

“Dit is ongelooflijk goed nieuws voor de hele kust, voor lokale passagiers en vrachtklanten, en niet in de laatste plaats voor enkele honderden zeevarenden die thuis in onzekerheid zijn geraakt. Het wordt heel fijn om meer collega’s aan het werk te krijgen”, zegt CEO Daniel Skjeldam van Hurtigruten Group.

Tegelijkertijd wordt de vaste dienstregeling tussen Bergen en Kirkenes aangepast. De grootste verandering is de introductie van een routeplan dat het hele jaar door geldt. Daarmee wordt het aanbod vereenvoudigd voor zowel reizigers als vrachtklanten, die het hele jaar door dezelfde aankomst- en vertrektijd hebben.

Naast de grotere voorspelbaarheid leiden de aanpassingen tot nog lagere emissies, meer tijd om aan walstroom te koppelen en een kleinere kans op vertragingen.

Gedeelde route

Vanaf januari gaat Hurtigruten Noorwegen een nieuwe 10-jarige aanbestedingsovereenkomst aan voor het geplande verkeer aan de Noorse kust – die het bedrijf sinds de start in 1893 exploiteert. Hurtigruten zal 7 schepen exploiteren, terwijl Havila Kystruten er 4 zal exploiteren. De eerste 2 nieuwbouwschepen van Havila zullen later dan gepland, later in 2021 in de vaart gaan komen.

Het nieuwe routeplan van Hurtigruten is in februari en dit najaar ter consultatie toegestuurd en is goedgekeurd door het Ministerie van Transport en Communicatie. Hurtigruten werkt eraan om gasten die al tickets hebben gekocht op de hoogte te brengen van de wijzigingen.

Het volledige nieuwe routeplan is beschikbaar op de website van Hurtigruten:

https://global.hurtigruten.com/port-to-port/new-sailing-plan

Nieuwsgierig naar een Hurtigruten cruise? Lees dan zeker hier meer over Hurtigruten.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie