Oslo is klaar voor het zomerseizoen

Oslo maakt zich op voor het zomerseizoen! Wij pikken de beste 3 tips eruit om te doen in Oslo als je met je cruiseschip arriveert.

1. Fram Museum

Bezoek zeker het vernieuwde Fram Museum dat voor haar vernieuwingen een award verdiende! Het museum vertelt je over de geschiedenis van de eerste poolreizen. De Fram is een houten schip dat nu in het museum wordt tentoongesteld en voer van 1893 tot 1912 naar de polen. Het museum laat op een moderne manier zien hoe deze reizen er aan toe gingen, van hevige ijsstormen, hoge golven en een machinekamer waar je voelt hoe de zee tegen de boeg bonst.

Waar: Bygdøynesveien 39, Oslo.
Entree: 140 NOK

2. Vigeland Beelden park

Het Vigeland beelden park in Oslo is misschien wel één van de best bezochte beeldentuinen in de wereld. Je vindt er meer dan 200 (naakt)beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland waarmee hij de kringloop van het menselijk leven uitbeeldt. Ongeveer 1 miljoen mensen bezoeken het park per jaar.

Waar: Nobels gate 32, Oslo
Entree: gratis

3. Hop On Hop Off bus

Ga zitten op de bovenste verdieping van de dubbeldekkerbus en laat je rijden 🙂 De Hop On Hop Off bus van City Sightseeing Norway is de gemakkelijkste manier om je door de stad te laten leiden en uit te stappen bij attracties die je graag wilt zien. Denk aan het hierboven genoemde Fram Museum en het Vigeland Beelden park, maar ook het Royal Castle of Viking Ship Museum.

Bekijk alle cruises die naar Oslo gaan:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Dover
Hamburg
IJmuiden
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Oslo
Southampton
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie