Seabourn Venture vanuit het Noorse Tromso

Het eerste nieuwbouw expeditieschip van Seabourn zal de Seabourn Venture worden. Momenteel nog in aanbouw, maar vanaf december 2021 zal ze haar eerste cruiseseizoen gaan maken langs de Noorse kust. Vanwege Covid-19 vertragingen bij de scheepswerf Mariotti-Damen blijft het schip in Europa in plaats van expeditiecruises te maken naar Antarctica.

De gloednieuwe Seabourn Venture start haar allereerste cruise op 11 december 2021 vanuit het Britse Greenwich naar de Noorse Fjorden en voorbij de poolcirkel. Daarna wisselt het schip af tussen de inschepingshavens Tromso en Kopenhagen.

  • 11 december 2021  – 12 dagen – vanuit Greenwich en eindigend in Tromso. Je bezoekt Bergen, Alesund, Trondheim, Bodo, Andenes, Svolvaer, Alta, Honningsvag. Vanaf €13.000
  • 23 december 2021 – 14 dagen – vanuit Tromso en eindigend in Kopenhagen. Je bezoekt Bergen, Alesund, Trondheim, Bronnoysund, Andenes, Svolvaer, Narvik, Alta, Honningsvag. Vanaf €14.000.

Noorse kust en Spitsbergen in 2022

Het ultraluxe expeditieschip blijft van januari tot en met april 2022 regelmatig tussen Tromso en Kopenhagen varen. De routes zijn 12 dagen waarbij je de volgende havens bezoekt: Bergen, Alesund, Trondheim, Bodo, Harstad, Svolvaer, Narvik, Alta en Honningsvag.

Naar Moermansk

Op 24 april 2022 vaart de Seabourn Venture van/naar Tromso een unieke 10-daagse route via de Noordkaap naar het Russische Moermansk. Je bezoekt Bodo, Svolvaer, Harstad, Alta, Hammerfest, Honningsvag, Vardo en Moermansk. Vanaf €7500.

Spitsbergen

Op 4 mei 2022 vertrekt de Venture voor het eerst naar Spitsbergen tijdens een 12 daagse cruise van Tromso naar Spitsbergen en daarna viceversa. Tot eind augustus maakt de Seabourn Venture talloze expeditiecruises. Vanaf september 2022 vaart ze door naar Groenland.

De rederij kiest er overigens voor om vluchten naar Spitsbergen (vanaf Oslo) in de cruiseprijs aan te bieden. Dat is dus een zorg minder!

Update per 21 augustus 2021: De Seabourn Venture zal pas vanaf 24 april 2022 gaan varen. 

De cruises naar Spitsbergen zijn beschikbaar vanaf €9300.

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Sunweb Zeetours

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie