Hurtigruten roept Noorwegen uit tot Bestemming van het Jaar 2021

Hurtigruten heeft Noorwegen officieel uitgeroepen tot Bestemming van het Jaar 2021. Van een warm welkom door de lokale bevolking tot een adembenemend landschap en de beruchte middernachtzon, Noorwegen biedt volgens de rederij een “opbeurende en inspirerende gemoedstoestand voor reizigers die hun innerlijke reisvlam nieuw leven willen inblazen”. Hurtigruten, dat Noorwegen als thuisland heeft, wil zijn passagiers een authentieke en oprechte kijk op de bestemming geven.

“Dit jaar zijn we er trots op expedities aan te bieden die eer bewijzen aan ons erfgoed. Als onze Bestemming van het Jaar 2021-selectie is Noorwegen de perfecte keuze voor reizigers om niet alleen de wereldberoemde fjorden en het landschap te ontdekken, maar ook de verborgen pareltjes. onze experts hebben deze met de hand geselecteerd ”, zegt John Downey, President of the Americas voor Hurtigruten. “Ons team van lokale bewoners heeft gebruik gemaakt van traditioneel Noors erfgoed om seizoensgebonden ervaringen samen te stellen, specifiek voor reizen in 2021.”

Hurtigruten heeft Noorwegen als Bestemming van het Jaar 2021 gekozen vanwege de volgende 4 redenen:

De gelukkigste plek op aarde: Noorwegen is echt “de gelukkigste plek op aarde”, dankzij zijn warme cultuur, gemeenschap, vrijgevigheid en “Higge” -mentaliteit. Terwijl reizigers misschien voor de beroemde bezienswaardigheden gaan, zijn de van nature gastvrije inwoners van Noorwegen enthousiast en trots om hun erfgoed en tradities met bezoekers te delen.

Seizoensgebonden zonlicht: de dagen in Noorwegen zijn extreem lang of kort en afhankelijk van de voorkeur van de reiziger is dit perfect voor een bezoek in elk seizoen. Tijdens de zomermaanden gaat de zon nauwelijks onder, waardoor het een decor vormt voor nachtelijke wandelingen, openluchtconcerten en meer. In de wintermaanden is er weinig natuurlijk daglicht. Dit betekent lange avonden binnenshuis waarin we de Noorse levensstijl van koken omarmen en quality time samen doorbrengen.

Het noorderlicht: het is geen geheim dat Noorwegen een van de beste plaatsen is om getuige te zijn van dit verbazingwekkende fenomeen.  Met name in een aantal kleine steden in het noorden is het gemakkelijk om de dansende lichten aan de hemel te zien tussen september en eind maart.

Majestueuze fjorden: dankzij de laatste ijstijd zijn er fjorden in overvloed in Noorwegen. Het verkennen van deze natuurlijke wonderen kan worden gedaan door te wandelen, kajakken, zeilen, duiken of kamperen, wat de mogelijkheid biedt om actief te blijven en dichtbij en persoonlijk met de natuur in contact te komen.

Ontdekkingsreizigers kunnen kiezen tussen twee Noorwegen-opties om de kustlijn te ervaren, een expeditiecruise of de oorspronkelijke kustreis die teruggaat tot 1893. Met expeditieteams die elk deel van de reis verrijken, een lokaal uitzichtpunt van havens, fjorden, schilderachtige kustlijn en een Noorse benadering om in de winter of zomer te reizen, kunnen reizigers zich onderdompelen in de cultuur en charme van Noorwegen.

Interesse in cruisen in Noorwegen met Hurtigruten? Vraag een gratis offerte aan bij:

[text-blocks id=”86445″ slug=”hurtigruten-affiliatelinks”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie