Schepen Havila vertraagd tot zomer 2021

Rederij Havila heeft bevestigd dat de eerste twee schepen van haar vloot, de Havila Castor en Havila Capella, vertraging hebben opgelopen en pas in de zomer van 2021 opgeleverd zullen worden. De schepen zouden oorspronkelijk begin 2021 verwacht worden.

De nieuwe planning is dat de schepen eind mei of begin juni vanaf de Tersan Shipyard in Turkije aan Noorwegen worden geleverd. Daarna duurt het enkele weken voordat ze klaar zijn voor gebruik.

Arild Myrvoll, CEO Havila Voyages: “Ik ben uiteraard diep teleurgesteld dat de schepen niet eerder kunnen varen en ik wil mijn excuses aanbieden aan de gasten en medewerkers die vóór die tijd met ons wilden varen. Helaas heeft de huidige situatie met het Coronavirus de levering van sommige onderdelen vertraagd en er ook toe geleid dat minder werknemers ter plaatse op de Tersan Shipyard konden werken.”

Arild Myrvoll vervolgt: “In elk ander jaar zou een vertraging van welke lengte dan ook een grote uitdaging blijken te zijn. Maar met de huidige reisbeperkingen naar en binnen Noorwegen verwachten we echter pas in de zomer een sterke vraag. Tegen die tijd verwachten we te kunnen varen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de pandemie van het Coronavirus nog steeds aan de gang is en dat de nieuwe planning is gebaseerd op de huidige situatie. Uiteraard blijven we de situatie volgen. We zijn erg enthousiast over de lancering van Havila Voyages en kijken ernaar uit om later deze zomer gasten aan boord te verwelkomen.”

De rederij neemt momenteel contact op met gasten die een boeking hebben in de betroffen periode.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie