Hurtigruten mag met 5 schepen kustroute varen

Hurtigruten mag ook na juni met vijf schepen de kustroute tussen Bergen en Kirkenes blijven varen voor post, vracht en personen. Door de pandemie en reisbeperkingen in 2020 moest Hurtigruten het varen tussen Bergen en Kirkenes tot een minimum beperken. Een aanvullende overeenkomst met de staat heeft er in het eerste kwartaal voor gezorgd dat havens om de dag werden bezocht.

Door de uitbreiding bezoeken de schepen de 34 havens langs de traditionele route tussen Bergen en Kirkenes nog steeds om de dag. Hurtigruten heeft vijf van zijn zeven schepen in bedrijf. Rederij Havila, die met vier schepen dit jaar zou gaan starten, kan helaas nog niet beginnen. De vier nieuwe schepen van Havila worden allen nieuw gebouwd in Turkije. Volgens de nieuwe planning levert de Tersan Shipyard in Turkije de schepen eind mei of begin juni af. Daarna duurt het enkele weken voordat ze klaar zijn voor gebruik.

Hurtigruten mag passagiers en toeristen meenemen, maar dat zijn er vrij weinig.

“Het is een erg moeilijke tijd geweest voor het toerisme, zowel in Noorwegen als internationaal. We hebben zware maanden voor de boeg, maar er zijn ook veel lichtpuntjes. Uit onze cijfers blijkt dat mensen na een jaar weer helemaal klaar zijn om te reizen. We zullen de activiteit zo snel en veilig mogelijk vergroten. Het betekent niet alleen veel voor onze gasten en onze medewerkers, het betekent ook enorm veel voor lokale gemeenschappen en kleine en grote partners langs de hele kust”, aldus Skjeldam, CEO van Hurtigruten.

Wil je meer weten over de kustroute? Lees hier verder over Hurtigruten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie