Norwegian Prima naar Noorse Fjorden in 2022 en 2023

Norwegian Cruise Lines nieuwste schip, de Norwegian Prima, zal in haar eerste twee jaar ook Noorwegen bezoeken. 

Maiden Voyage

Op woensdag 17 augustus 2022 zal de Norwegian Prima vanuit Amsterdam een 8-daagse maiden voyage maken naar Noorwegen en IJsland. Je bezoekt Zeebrugge, Bergen en Geiranger in Noorwegen en daarna Akureyri, Isafjordur en Reykjavik in IJsland, waar de cruise ook eindigt. Deze cruise is beschikbaar vanaf €1359.

2022

Van 25 mei tot 7 september 2023 biedt Norwegian Prima’s zomerseizoen 2023 een mix van 10- en 11-daagse Noorwegen en IJsland afvaarten. Deze vertrekken vanuit Reykjavik, IJsland, en Southampton, Engeland, met uitgebreide tijd in de haven tussen 9 en 14 uur om gasten een indrukwekkende ervaring te bieden. Norwegian Prima komt in 2022 in de vaart en zal haar eerste volledige zomerseizoen in 2023 in Noord-Europa doorbrengen. 

Tijdens haar reis zullen de gasten de unieke kans hebben om door de Noorse Fjorden te varen, waar Norwegian Prima een van de weinige schepen zal zijn die voldoet aan de criteria om in deze ecologisch beschermde wateren te varen.

Lang in de haven

Andere bucketlist waardige bestemmingen zijn een bezoek aan Geiranger met de Geiranger Fjord. Je verblijft maar liefst 14 uur in de haven voor een bezoek. De Geirangerfjord is een adembenemend diepblauwe UNESCO-beschermde fjord omgeven door majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen, wilde watervallen en weelderige plantengroei. De Seven Sisters en The Bridal Veil watervallen zijn slechts twee van de vele watervallen die je op je tocht ziet.

Norwegian Prima zal ook Olden aandoen en 10 uur in de haven liggen vanwaar gasten toegang hebben tot de Briksdal gletsjer. Deze gletsjer maakt onderdeel uit van de beroemde Jostedal gletsjer, waar gasten kunnen deelnemen aan once-in-a-lifetime wandelingen over natuurpaden.

Op 17 september sluit Norwegian Prima haar zomerseizoen 2023 af met een 14-daagse rondreis vanuit Southampton, Engeland. De reis omvat zeven tot tien uur in de haven met tussenstops in Dublin, Ierland; Isafjordur en Akureyri, IJsland, met een overnachting in Reykjavik; en bezoeken aan Geiranger, Olden, en Stavanger in Noorwegen.

Norwegian Prima

De Norwegian Prima is ongeveer 295 meter lang, omvat 142.500 brutoton en verwelkomt 3.215 gasten bij dubbele bezetting. Het nieuwste schip zal passagiers bijzondere routes, meer ruimte, een nieuw ontwerp en een verscheidenheid aan nieuwe ervaringen bieden. De Norwegian Prima is de eerste in haar klasse en biedt dus tal van nieuwigheden aan boord.

Lees hier meer over Norwegian Cruise Line en haar schepen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie