Snorkelen naar Walvissen in Noorwegen

Kleinschalige winterse expeditiecruise: Snorkel met orka's en walvissen​

Een bijzondere expeditiecruise in het Noorden van Noorwegen is op zoek gaan naar de walvissen en met ze snorkelen. Met kleine schepen vaar je in de wintermaanden naar de walvissen toe waarna je het water in kunt om samen met ze te zwemmen.

Deze cruises vinden plaats van eind oktober tot in januari, wanneer de walvissen op zoek zijn naar haring. Wil je niet snorkelen? Dan kan je ook in een zodiac mee om de walvissen te aanschouwen. Wellicht zie je in deze wintertijd ook het Noorderlicht, vogels en de prachtige Noorse Fjorden gehuld in een winterjasje. 

Schepen

Expeditiespecialist Waterproof Cruises & Excursions biedt op twee schepen snorkelcruises aan. Het kleine MS Malmö en het luxe MS Polarfront. Beide schepen bieden 7-daagse cruises aan voor 12-15 passagiers. Gedurende vijf volle dagen volg je de orka’s en bultruggen door de fjorden in Noord-Noorwegen. Als de orka’s en de weersomstandigheden het toelaten, ga je het water in om te snorkelen. Ongetwijfeld de meest ongelooflijke onderwater-ervaring die je ooit zult hebben.

Deze schepen zijn beschikbaar voor deze cruises:

Het MS Malmo en MS Polarfront varen in de winter 2021/2022 routes vanuit Tromso. De Malmo is een prachtig ouder schip met koperen details en houten dekken. Het voelt als reizen op een privéjacht. De Malmo biedt 7 hutten aan voor maximaal 12 passagiers. Een 7 daagse snorkelcruise is beschikbaar vanaf €3690 (gedeelde 2-persoonskamer)/€3740.

De Polarfront is een luxepaardje op zee, met op het achterdek een sauna en hot tub om na een lange koude dag op zee weer heerlijk op te warmen.  Binnen bevinden zich een gezellige zithoek, eetruimte, bibliotheek en fitnessruimte. De Polarfront biedt 8 ruime hutten aan voor maximaal 16 personen. Vanaf €3960.

Ga voor meer informatie naar Waterproof Cruises & Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie