Hurtigruten herstart kustroute verder op met 7 schepen

Na meer dan 1,5 jaar beperkingen herstart Hurtigruten in juli met alle zeven schepen de legendarische kustroute tussen Bergen en Kirkenes. In juli zal Hurtigruten opnieuw alle zeven schepen langs de kust van Noorwegen exploiteren, bekend als ‘de mooiste reis ter wereld’. De rederij voer al met het minimum van 2 schepen, maar deze waren niet bedoeld voor toeristische doeleinden.

“Nu vaccins worden uitgerold en reisbeperkingen worden opgeheven, zien we een enorme opgekropte vraag en sterke boekingstrends in alle markten. Als het internationale reizen weer wordt hervat, staan we klaar om onze gasten weer aan boord te verwelkomen”, zegt Skjeldam.

De Hurtigruten kustroute, die sinds 1893 ononderbroken langs de ruige Noorse kustlijn vaart, heeft generaties lang gediend als een levensader voor lokale gemeenschappen – ook tijdens de pandemie. Nu kijkt de CEO van Hurtigruten Norwegian Coastal Express, Hedda Felin, ernaar uit om opnieuw internationale reizigers aan boord te verwelkomen wanneer de reisbeperkingen worden opgeheven.

“Onze stapsgewijze terugkeer naar het cruisen onder onze strikte gezondheids- en veiligheidsprocedures is buitengewoon goed ontvangen door zowel gasten, onze bemanning als de lokale gemeenschappen. We passen ons voortdurend aan de plannen van de Noorse autoriteiten voor heropening aan en volgen alle richtlijnen en aanbevelingen op. Veilig werken tijdens de pandemie geeft ons ook een ongeëvenaarde ervaring nu we ons klaarmaken om internationale gasten te verwelkomen,” zegt Felin.

Deze zomer zal Hurtigruten het enige bedrijf zijn dat reizen langs de Noorse kust aanbiedt – met de unieke combinatie van lokale reizigers, goederen, post en internationale toeristen. De andere nieuwe rederij, Havila, zal nog niet starten. 

De schepen waarmee Hurtigruten de kustroute vaart zijn: Kong Harald, Nordkapp, Nordlys, Nordnorge, Polarlys, Richard With en Vesteralen.

Duurzaam

Hurtigruten Norwegian Coastal Express maakt deel uit van Hurtigruten Group, ’s werelds grootste avontuurlijke reisgroep, waartoe ook Hurtigruten Expeditions behoort, specifiek voor expeditiecruises. Hurtigruten Group onthulde onlangs grootschalige investeringen in duurzaamheid en groene technologie: in een combinatie van batterijen, walstroom en biobrandstof. De zeven schepen van de Hurtigruten Norwegian Coastal Express-vloot krijgen allen een upgrade. Zo verminderen zij de CO2-uitstoot met minimaal 25% en de NOx-uitstoot met 80 procent.

“De mooiste reis ter wereld is nu nog beter geworden. We combineren de best beschikbare technische oplossingen en verminderen de CO2-uitstoot langs de Noorse kust met minimaal een kwart. En het belangrijkste is dat we de basis leggen voor de introductie van nieuwe en nog efficiëntere milieuoplossingen naarmate ze worden ontwikkeld”, zegt Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Norwegian Coastal Express.

Nieuwsgierig naar de mooiste reis ter wereld langs de Noorse kust? Wacht niet langer en kijk bij:

Waterproof ExpeditionsBBI TravelNorske Noorwegen Reizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie