Stand van zaken: Noorwegen is open, maar met beperkingen

De Noorse overheid heeft bepaald dat cruiseschepen tot 2000 passagiers in Noorwegen mogen varen. Een vereiste is wel dat iedereen gevaccineerd moet zijn. Bovendien mag hoogstens 90% van de capaciteit gebruikt worden. Wanneer iedereen niet beschermd is aan boord, dan mogen slechts 200 mensen aan boord zijn. Zij moeten dan wel bij inscheping negatief getest zijn. Noorwegen is dus open, maar er zijn beperkingen voor cruisepassagiers uit Nederland.

Nederlanders mogen niet op excursie

Helaas hebben Nederlanders nog niet veel aan dit goede nieuws. Doordat Nederland nog niet op een groene lijst staat, mogen Nederlanders nog niet van boord voor het maken van een excursie. Duitsland en inwoners van België staan wel op de groene lijst en mogen zodanig wel van boord voor een excursie of zelfstandig aan wal.

Bekijk de status van elk land hier:  lijst van groene landen.

Rederijen

Momenteel varen voornamelijk Duitse rederijen met gevaccineerde gasten naar Noorwegen, denk aan Phoenix Reisen en TUI Cruises.

Deze informatie is afkomstig van Visitnorway en Wijsopreis. Bekijk voor de actuele stand altijd deze websites.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie