Winterse Expeditiecruises naar het Noorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om de prachtige fjorden en het adembenemende landschap. Het hele jaar rond is het een geweldige bestemming voor een expeditiecruise. Maar in de wintermaanden heeft deze bestemming iets extra magisch! Dan komen er enorme scholen haring naar de fjorden van Noord-Noorwegen, gevolgd door grote groepen orka’s en bultrugwalvissen. Dit spectaculaire natuurfenomeen vindt plaats in de regio rond Tromsø, zo’n 350 kilometer boven de poolcirkel. Zo ver naar het noorden heb je ook veel kans om het Noorderlicht te zien, wat deze plek nog specialer maakt. En voor de echte avonturiers onder ons is het mogelijk om met de orka’s en walvissen te snorkelen!

Expeditiecruise met slechts 16 passagiers

De reizen vinden plaats van eind oktober tot half januari aan boord van het kleine expeditiejacht MS Polarfront met slechts 16 passagiers. Het schip vaart onder Franse vlag en heeft een hottub aan dek, sauna met uitzicht, sfeervolle lounge en een zeer ervaren bemanning. De tweepersoons suites zijn ruim en zeer comfortabel. Er is keuze uit 3 verschillende types, allemaal met eigen badkamer en minstens 2 patrijspoorten. Gedurende 6 dagen vaart het schip door de noordelijke fjorden van Noorwegen, op zoek naar orka’s en bultruggen die op de haring jagen. Met hulp van lokale deskundigen houden de twee ervaren expeditiegidsen contact over de locatie van de dieren. Doordat je op een klein schip reist kan hier snel op worden ingespeeld.

Aan boord wordt uitleg gegeven over het gedrag van de orka’s en hoe je ze op een verantwoorde manier onder en boven het water kan observeren. Tijdens de lange avonden ga je soms aan land in een klein vissersdorpje en is de kans groot om het Noorderlicht te zien. Daarnaast worden er educatieve presentaties gegeven over orka’s en andere interessante onderwerpen.

Snorkelexpedities

Tijdens de speciale snorkelreizen is het voornaamste doel de orka’s en bultruggen onder water observeren terwijl ze op jacht zijn naar haring. De volledige snorkeluitrusting, van droogpak tot handschoenen en snorkel, is bij de reis inbegrepen en iedereen krijgt vooraf een gedegen introductie. Wanneer de gids beslist dat het veilig is om te gaan snorkelen ga je met een zodiac het water op. Op teken van de gids glij je vanaf de zodiac behoedzaam het koude water in voor een kijkje onder water. Neem dus zeker een gopro of onderwater camera mee om je ontmoeting met deze imposante reuzen vast te leggen!

Blijf je liever droog? Bewonder dan de walvissen vanaf het ruime dek van de MS Polarfront, of ga mee op een van de speciale Noorderlichtcruises.

Fotografie

In de winter zijn de dagen erg kort boven de poolcirkel. Soms is er maar enkele uren daglicht. Toch lenen de Noorse winters zich perfect voor fotografie. Wanneer de witte bergtoppen afsteken tegen het roze en paarse licht van de eerste zonnestralen en door de grote kans om het Noorderlicht te zien tijdens de lange donkere nachten. De waanzinnige natuur, het Noorderlicht en de fascinerende dieren laten onuitwisbare indrukken achter, zowel onder als boven water.

Noorderlichtcruises

Tijdens de speciale ‘Noorderlichtcruises’ die eind januari plaatsvinden, wordt er doorgaans niet gesnorkeld maar is er juist extra aandacht voor de prachtige Noorse natuur en het Noorderlicht. Daarnaast is er altijd kans om onderweg walvissen te zien. Afhankelijk van de exacte vaarroute kan wellicht het beroemde Trollfjord bezocht worden. Dit bijzondere fjord heeft een extreem smalle ingang en enorme steile kliffen aan beide kanten. Andere prachtige locaties zijn de vissersdorpjes Andenes, waar je het hele jaar door walvissen kunt spotten, en Hamn op het mooie eiland Senja.

Last Minutes 2021/2022

Op verschillende afvaarten zijn nog enkele hutten beschikbaar deze winter! Dus kijk je uit naar een bijzonder winters avontuur, alleen, met partner, vrienden, of de hele familie? Boek vandaag nog je expeditiecruise naar het noorden van Noorwegen.

Snorkelexpedities:

  • 31 Okt – 06 Nov 2021: 1 x Deluxe Suite  /  1 x Superior Suite
  • 06 Nov – 12 Nov 2021: 1 x Superior Suite /  1x Executive Suite
  • 12 Nov – 18 Nov 2021: 1 x Superior Suite /  1x Executive Suite
  • 18 Nov – 24 Nov 2021: 1 x Deluxe Suite  /  1 x Superior Suite /  1x Executive Suite
  • 24 Nov – 30 Nov 2021: Open voor groepen!
  • 07 Jan  – 13 Jan 2022:  2 x Deluxe Suite  /  1 x Superior Suite

Noorderlichtcrusies:

  • 13 Jan – 19 Jan 2022:  1 x Deluxe Suite  /  2 x Superior Suite  /  1 x Executive Suite
  • 19 Jan – 25 Jan 2022:  Open voor groepen!

Noorwegen is open voor reizigers met een EU Digital COVID-certificaat waaruit blijkt dat je volledig bent gevaccineerd.

Meer weten? Neem een kijkje op www.waterproof-expeditions.com of mail voor meer informatie naar info@waterproof-expeditions.com

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie