Noorwegen open zonder extra maatregelen

Vanaf 25 september 2021 heeft Noorwegen haar grenzen weer geopend voor alle Europese inwoners, inwoners van Verenigd Koninkrijk en Zwitserland en meer. Fijn om te weten is dat geen enkele reiziger meer een negatieve test hoeft mee te brengen. Ook gaat voor ongevaccineerde gasten de quarantaineplicht eraf.

Heb je een COVID-19 certificaat?

Het goede nieuws is verder dat reizigers met een geldig COVID -19 certificaat niet meer in quarantaine hoeven of een test hoeven te ondergaan. Het gaat daarbij om een certificaat van een goedgekeurd (paars) land die volledig is ingeënt, of een geldig document heeft waaruit blijkt dat hij/zij COVID-19 heeft gehad de laatste 6 maanden.

Heb je geen geldig COVID-19 certificaat?

De maatregelen zijn afhankelijk van hoe het land is waarvan je afkomstig bent, ingedeeld is. Reizigers uit groene en oranje gebieden (waaronder Nederland nu valt) hoeven niet meer in quarantaine.

Terug naar Nederland?

Zorg dat je bij je terugreis naar Nederland wél een Corona bewijs bij je hebt, dus een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of een herstelbewijs.

Rederijen die varen

De komende maanden varen in ieder geval Hurtigruten (postroutes). Hurtigruten vaart de postroute van Bergen naar Kirkenes met het volledig aantal schepen. Ongetwijfeld komen meer rederijen naar Noorwegen toe, denk aan TUI, MSC of AIDA Cruises. Zij wachten met smart op de opening van landen in het Noorden van Europa.

Deze informatie is afkomstig van Visitnorway en Wijsopreis. Bekijk voor de actuele stand altijd deze websites.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie