Fridtjof Nansen benoemd tot meest duurzame cruiseschip van 2021

Het batterij-hybride aangedreven MS Fridtjof Nansen van Hurtigruten Expeditions is uitgeroepen tot het veiligste en meest duurzame cruiseschip ter wereld door Scope ESG Analysis. Scope is een de toonaangevende Europese leverancier van ESG-analyses en heeft een diepgaande beoordeling van 400 cruiseschepen gedaan waarbij veiligheid en duurzaamheid centraal stonden.

Bovenaan de lijst staat Hurtigruten Expeditions’ batterij-hybride aangedreven expeditie cruiseschip MS Fridtjof Nansen – uitgerust met grote batterijpakketten, walstroomaansluiting en een breed scala aan groene technologie. De onafhankelijke ranking komt tot stand in samenwerking tussen Scope en Europa’s grootste actualiteitenmagazine Stern. Volgens Stern en Scope willen ze “milieubewuste reizigers een hulpmiddel bij het nemen van beslissingen en een stimulans bieden voor de cruise-industrie om te blijven investeren in duurzaamheid en veiligheid”.

Op maat gemaakt voor groenere verkenning

Op maat gebouwd voor enkele van de meest spectaculaire wateren van onze planeet, zoals Antarctica, Alaska, het Noordpoolgebied en de Noorse kust, zijn het MS Fridtjof Nansen en haar identieke zusterschip MS Roald Amundsen ‘s werelds eerste batterij-hybride aangedreven cruiseschepen. Zij zijn de groene koplopers in de groeiende vloot van Hurtigruten Expeditions van kleinere, duurzamere expeditiecruiseschepen.

“Om erkend te worden voor onze toewijding aan duurzaamheid en veiligheid door zo’n wereldberoemd ratingbureau is een fantastische bevestiging en bewijs van onze toewijding om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit is ook een erkenning van onze bemanning en medewerkers en hun harde werk, waardoor we een beetje beter en een beetje duurzamer zijn, terwijl we elke dag unieke ervaringen met onze gasten creëren”, aldus Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

Hoge scores op veiligheid en duurzaamheid

Scope en Stern’s cruiseschip ranking is 70% gebaseerd op een score voor duurzaamheid en 30% op veiligheid. Voor duurzaamheid wordt de score berekend op basis van een aantal criteria, zoals CO2-uitstoot (met verschillende streefwaarden voor verschillende typen, maten en bouwjaren voor schepen), gebruik van emissie- en waterzuiveringssystemen, beperkingen op de bedrijfsvoering en weggooien van afval.

Voor de veiligheid is rekening gehouden met criteria als kwaliteit van het schip en de exploitant, resultaten van havenstaat-controles en incidenten.

MS Fridtjof Nansen zal haar volledige eerste seizoen met expeditiecruises doorbrengen vanaf Hamburg naar de Noorse kust.

Bekijk de Hurtigruten cruises bij:

Waterproof ExpeditionsBBI TravelNorske Noorwegen Reizen Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie