Eerste duurzame schip voor Havila Voyages opgeleverd

Havila Capella is het eerste nieuwe duurzame schip dat opgeleverd is aan Havila Voyages. Niets staat de rederij meer in de weg om de beroemde kustroute met dit schip op 1 december 2021 te gaan starten vanuit het Noorse Bergen. In Turkije vond de overdracht plaats bij scheepsbouwer Tersan.

De CEO van Havila Voyages, Bent Martini, zegt dat dit een dag van vreugde is: “We hebben met zijn allen hier lang op gewacht, en nu is het eerste schip eindelijk in onze handen. We gaan ons nu voorbereiden om richting Noorwegen te vertrekken.”

Kustroute

De rederij zal exact dezelfde route als rederij Hurtigruten gaan varen, nadat in 2018 een aanbesteding werd gewonnen om met 4 duurzame schepen de kustroute te gaan varen tot het jaar 2030. De vier schepen bieden plek voor 640 passagiers en 179 hutten. Ze zijn uiterst duurzaam met een LNG aandrijving en de mogelijkheid om 4 uur emissievrij te kunnen varen met grote accu’s aan boord. Scheepswerf Tersan in Turkije bouwt de vier schepen. Door vertraging op de werf kon het schip in plaats van begin 2021 nu pas opgeleverd worden.

De rederij zal het schip tijdens haar reis van Turkije naar Noorwegen klaar gaan maken voor de eerste passagiers.  Het plan is dat om woensdag 1 december de eerste rondreis Bergen-Kirkenes vanuit Bergen te starten.

Duurzaam schip

Het schip, en de komende drie schepen zijn zeer duurzaam:

  • Battery pack:  met een capaciteit van 6100 kilowatt uur. Met de mogelijkheid om deze op te laden in de grotere havens door waterkracht.
  • Brandstof LNG: het vloeibare aardgas zorgt voor lagere CO2 emissies (25% lager) en verlaging NOx en SOx emissies met 80-95%.
  • Nul uitstoot: het schip kan tot vier uur lang emissie loos varen.
  • Warmte hergebruik: Warmte van het koelwater wordt hergebruikt aan boord.
  • Groen ontwerp: de schepen zijn zo ontworpen dat hun energie-efficiënte boeg zo min mogelijk brandstof vereist.

Ben je nieuwsgierig naar deze duurzame schepen? Bekijk ze bij:

Meer informatie lees je hier >>

foto’s: Havila

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie