Nieuwe excursie: Hurtigruten museum in Sokmarknes

Hurtigruten Noorwegen en het Hurtigruten Museum bundelen hun krachten voor nieuwe excursies die Hurtigruten-gasten de kans geven om diep in de geschiedenis van Hurtigruten te duiken.

Ieder jaar zullen zo’n 80.000 gasten meevaren met Hurtigruten die het dorpje Stokmarknes bezoeken, rond de Poolcirkel van Noorwegen. Door de samenwerking hoopt Hurtigruten dat zoveel mogelijk van hen het museum zullen bezoeken.

“Het museum is een enorme attractie voor onze gasten. Ik ben er zelf twee keer geweest en het toont de unieke rol die deze route langs de kust heeft gehad sinds de oprichting in 1893”, aldus CEO Hedda Felin van Hurtigruten Noorwegen.

Stokmarknes is de geboorteplaats van Hurtigruten en het nieuwe museum neemt gasten mee door de geschiedenis van de eerste tocht van kapitein en oprichter Richard With, bijna 130 jaar geleden, tot de moderne schepen van vandaag.

Twee keuzes voor museum bezoek

In het museum kunnen gasten het klassieke Hurtigruten-schip MS Finnmarken uit 1956 en de tentoonstelling over de Hurtigruten en de cultuur langs de kustroute bekijken.

“Ons doel is om het Hurtigruten Museum te vullen met gasten van onze schepen, zodat ze niet alleen ervaringen van ’s werelds mooiste zeereis meenemen, maar ook een blijvende indruk van de kust van Noorwegen en het belang dat Hurtigruten de afgelopen 130 jaar heeft gehad,” zegt Felin.

Hurtigruten doet Stokmarknes aan tussen 14.15 en 15.15 uur op de zuidelijke route, dus van Kirkenes naar Bergen. Met de nieuwe samenwerking is het voor gasten aan boord mogelijk om het museum op twee verschillende manieren te bezoeken:

1) Als je een diepe duik wilt nemen in de geschiedenis en de kustcultuur van Hurtigruten, kun je deelnemen aan een excursie die begint met een bus van Sortland naar het museum in Stokmarknes. Daarna krijgen de gasten een rondleiding en in totaal maximaal twee uur in het museum voordat ze aan boord gaan en verder naar het zuiden varen. De nieuwe excursie is beschikbaar vanaf 25 oktober.

2) Het andere alternatief is om het museum te bezoeken tijdens het uur dat het schip aan de kade van Stokmarknes ligt.

De entree voor volwassenen is 225 NOK (stand 2021).

 

 

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie