Havila van start langs Noorse kust

Havila is op 12 december gestart met haar allereerste kustroute vanuit Bergen met haar eerste duurzame nieuwe schip, de Havila Capella. CEO van Havila Voyages, Bent Martini, zegt dat ze erg blij is om eindelijk langs de Noorse kust te kunnen varen en integraal onderdeel te worden van het dagelijkse verkeer langs de levensader van de Noorse kust. De rederij is samen met Hurtigruten actief tussen Bergen en Kirkenes om 34 dorpen te voorzien van dagelijkse aanlopen.

“Aangezien we een nieuwe rederij hebben opgericht en het eerste nieuwe schip in achttien jaar hebben gebouwd met nog drie nieuwe schepen in petto, denk ik dat we kunnen durven zeggen dat de 12.12.21 een historische dag was, zowel voor Havila Voyages als voor de kust route Bergen-Kirkenes” aldus Martini.

Groene schepen

Havila Voyages heeft ongeveer 500 miljoen NOK uitgegeven om de schepen milieuvriendelijk te maken. De plug-in hybride schepen hebben onder meer ’s werelds grootste batterijpakketten ontworpen voor passagiersschepen. Ze wegen 86 ton en hebben een capaciteit van 6,1 megawattuur, wat gelijk staat aan 600 topklasse Tesla’s. “Met de accu’s kunnen we vier uur varen zonder geluid en uitstoot, en kunnen we rustig en duurzaam door werelderfgoed fjorden en ongerepte natuur varen.”

De batterijpakketten zijn slechts één van de vele maatregelen die ervoor zorgen dat onze schepen de NOx-uitstoot met ongeveer 90 procent en de CO2-uitstoot met ongeveer 25 procent verminderen. Het foodconcept aan boord zonder buffetten en waarbij de gasten bij alle maaltijden persoonlijk aan tafel worden bediend, zorgt er ook voor dat Havila Voyages de voedselverspilling met in totaal 60 ton per jaar terugdringt.

Martini zegt dat Havila Voyages tussen ’s werelds erfgoed en onschatbare natuur vaart en dat op zo’n manier moet doen “dat zelfs degenen die na ons komen het op dezelfde manier kunnen ervaren.”

Nieuwsgierig naar Havila? 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie