Schade aan Fridtjof Nansen door vastlopen aan grond

Het duurzame expeditieschip Fridtjof Nansen van Hurtigruten is woensdag aan de grond gelopen door sterke wind voor de kust van Noorwegen, bij Måløy. Het schip liep weinig schade op. Fridtjof Jansen was onderweg van de Lofoten naar Flam met 233 passagiers en 165 crew. Het schip kon op eigen kracht daarna doorvaren naar een veilige haven Trollebø in Måløy waar passagiers van boord gingen. Zij werden in hotels ondergebracht. 

Hurtigruten inspecteert de schade aan de boeg en waarschijnlijk schade aan de aandrijving. 

Het schip was onderweg op een kustroute vanaf Hamburg langs de Noorse kust. Op 16 januari zou het schip terugkeren naar Hamburg. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie