Nieuwe Rotterdam start op 29 mei 2022 haar doopcruise

Holland America Line’s nieuwste cruiseschip Rotterdam zal op 30 mei 2022 worden gedoopt in Rotterdam waarna het verder gaat met een doopcruise naar de Noorse Fjorden. Dat heeft de Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots donderdag bekendgemaakt. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden zal de doopmoeder van het derde schip in de Pinnacle-klasse zijn. Daarmee wordt een Nederlandse koninklijke traditie voortgezet die begon in de jaren ’20. Rotterdam wordt het 13e schip van de rederij dat door een Nederlands lid van de koninklijke familie wordt gedoopt.

De doop zal plaatsvinden tijdens een speciale 8-daagse Noorse doopcruise die op 29 mei 2022 begint in Amsterdam. Naast Rotterdam brengt het schip een bezoek aan Kristiansand, Stavanger en Flåm in Noorwegen en ‘scenic cruising’ in Sognefjord. De cruise eindigt ook weer in Amsterdam. Oorspronkelijk stond ook nog Oslo op de route van de 29 mei 2022 cruise. Doordat het schip nu naar Rotterdam gaat is Oslo uit het programma gehaald.

“Ons nieuwe Rotterdam is een spectaculair schip en we zijn verheugd dat de doopceremonie is gepland met een feestelijke cruise waarbij onze gasten kunnen deelnemen aan de festiviteiten en haar officieel welkom kunnen heten in de vloot”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Onze geschiedenis is diep geworteld in Nederland, en het was alleen maar passend om ons nieuwste Rotterdam in de stad Rotterdam te dopen met een koninklijke doopmoeder om onze Nederlandse roots te eren. We zijn zeer dankbaar dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw zal optreden als meter van een schip van Holland America Line.”

Speciale cruise

Wanneer het schip op 30 mei in Rotterdam aankomt, houdt de rederij een besloten ceremonie voor genodigden die op het hele schip zal worden uitgezonden. Tijdens de reis kunnen gasten genieten van speciale evenementen die exclusief zijn voor de doop, waaronder een feestelijk galadiner en de mogelijkheid om deel te nemen aan de zegening van de scheepsbel, samen met andere verrassingen en herdenkingsgeschenken.

Zodra het schip Rotterdam verlaat, zullen passagiers de rest van de reis doorbrengen met het verkennen van de havens van Kristiansand, Stavanger en de fjorden en dorpjes van Noorwegen. Een hoogtepunt van de reisroute is een dag cruisen in de Sognefjord. De grootste en diepste fjord van Noorwegen, de “koning van de fjorden”, is een van ’s werelds mooiste bestemmingen met indrukwekkende bergen en landschappen. In Flåm biedt de beroemde spoorlijn een bijzondere ervaring, klimmen van zeeniveau tot 850 meter, heen en weer over rivieren en door 20 tunnels.

Rotterdam werd op 30 juli 2021 opgeleverd door de Fincantieri-scheepswerf in Italië. Na haar trans-Atlantische reis volgde een inaugurele Caribische cruiseseizoen vanuit Fort Lauderdale, Florida. Vanaf mei zal het schip vanuit haar nieuwe thuishaven Amsterdam Noord-Europa verkennen met bestemmingen als Noorwegen, de Oostzee, de Britse eilanden en IJsland.

Prijs > ()
Onder €500 ()
€500 - €1000 ()
€1000 - €1500 ()
€1500 - €2000 ()
€2500 - €3000 ()
€2000 - €2500 ()
Boven €3000 ()
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Jaar >
2023
2024
2025
2026
2027
Schip >
Nieuw Statendam
Rotterdam
Volendam
Zuiderdam

15 daagse Noordkaap cruise met Nieuw Statendam vanuit Kopenhagen in 2024

Of bekijk deze cruises bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie