Hurtigruten vermindert maatregelen aan boord

Nu de Noorse overheid het aantal Corona maatregelen drastisch verminderd heeft, versoepelt ook rederij Hurtigruten aan boord de eisen. Het gaat om de schepen van Hurtigruten die de postroute langs de Noorse kust varen, van Bergen naar Kirkenes en terug.

“Wanneer de samenleving nu terugkeert naar een normaal leven van alledag, verwijderen we ook de meeste maatregelen op onze schepen, wat een gemakkelijkere reis betekent voor lokale passagiers. Het feit dat er meer internationale gasten zullen terugkeren, zal positief worden ervaren voor de lokale gemeenschappen en lokale bedrijven”, zegt Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Noorwegen.

“We hebben hier naar uitgekeken. We zijn blij dat de lokale bevolking weer normaal kan reizen, of een kopje koffie aan boord kan drinken als de schepen in de haven liggen”, zegt Felin. Vanaf maandag 14 februari wijzigt Hurtigruten Noorwegen haar coronamaatregelen:

  • Het testen in alle havens is vanaf maandag niet meer nodig.
  • Vereisten voor het gebruik van mondkapjes aan boord komen te vervallen. Wie dat wil, kan natuurlijk nog steeds een mondmasker dragen.
  • Er wordt getest op mensen met symptomen.
  • Bezoekers aan boord uit de havens zijn weer toegestaan.
  • Passagiers hoeven voor het instappen geen eigen verklaring meer in te vullen.
  • Hurtigruten Noorwegen zal zich blijven concentreren op infectiebeheersing en veilig cruisen, en zal daarom de richtlijnen van FHI en Health Norway volgen voor het testen en isoleren van zieke mensen. 
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie