Havila Castor later dan gepland in de vaart

De oplevering van het tweede schip voor Havila Voyages is met een maand vertraagd. De Havila Castor zal dus later dan gepland gaan varen. Het schip zal haar eerste reis vanuit Bergen maken op 10 mei 2022.

Havila Voyages heeft een nieuwe leverdatum gekregen van de Turkse werf Tersan. Daardoor moet de ingebruikname van de Havila Castor, die op 7 april stond gepland, worden uitgesteld. Het schip heeft vanwege technische problemen nog geen proefvaart kunnen uitvoeren. Ook is uit de media bekend dat de werf problemen heeft met een leverancier.

De eerste cruise start nu naar verwachting op 10 mei vanuit Bergen. Dit betekent dat de eerste drie reizen van de Havila Castor komen te vervallen. Havila Kystruten Managing Director Bent Martini biedt zijn excuses aan aan iedereen die in deze tijd wil reizen op Havila Castor.

“Jammer dat onze passagiers nu hun plannen om met de gloednieuwe Havila Castor langs de Noorse kust te cruisen, moeten wijzigen. Maar we kijken ernaar uit hen later aan boord te mogen verwelkomen. We nemen contact op met elke passagier om hen een nieuw reisaanbod te bezorgen.”

Bijna volgeboekt

Martini is verheugd dat het eerste schip, Havila Capella, zeer goed is ontvangen door zowel passagiers als de markt. Zowel Havila Capella als Havila Castor zijn nu in het hoogseizoen bijna volgeboekt.

“We krijgen veel feedback van tevreden gasten die het goede eten, de grote hutten en de grote ramen aan boord waarderen. We laten hen de omgeving zo goed mogelijk ervaren. Ook melden ze goede service en een schip dat zo is ingericht dat je je prettig voelt op reis.”

Vertragingen in Havila Polaris en Havila Pollux

Ook met de volgende twee schepen loopt de voortgang op de scheepswerf in Turkije niet zoals verwacht.

“We verwachten dat Havila Polaris in het derde kwartaal zeewaardig zal zijn en Havila Pollux in het vierde kwartaal van dit jaar. Op basis van ervaringen uit het verleden is het exacte tijdstip van levering van deze schepen onzeker. We bieden onze oprechte excuses aan aan de passagiers en de kustgemeenschap, de getroffen arbeiders en investeerders.”

Er is een nieuwe overeenkomst bereikt met het Noorse ministerie van Transport en Communicatie over verdere vertragingen voor Havila Polaris en Havila Pollux, waarin het ministerie bevestigt dat het op dit moment geen vervangende schepen zal aanvragen.

“We doen wat we kunnen en werken heel gefocust om deze schepen zo snel mogelijk operationeel te krijgen.”

Ben je nieuwsgierig naar deze duurzame schepen? Bekijk ze bij:

Meer informatie lees je hier >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie