Holland America Line zet in op zomer Noord-Europa

Deze zomer maakt Holland America Line (HAL) het cruisereizigers gemakkelijker dan ooit om een droomvakantie naar de Noorse Fjorden en Noord-Europa te maken met twee schepen die rondreizen aanbieden vanuit twee thuishavens in Nederland. Het nieuwste schip van de rederij, Rotterdam, biedt routes aan vanuit Amsterdam, terwijl schip Volendam vanuit de haven van Rotterdam zal varen. Beide schepen hebben nog hutten voor deze zomer.

Van mei tot en met oktober 2022 kunnen gasten inschepen op routes variërend van zeven tot 35 nachten die zich uitstrekken van IJsland tot de Noorse fjorden en helemaal tot aan Spitsbergen. Met beide thuishavens goed bereikbaar per trein of auto, is het gemakkelijk om een korte zomer trip of een langere familie vakantie te plannen.

Ontmoet de schepen: dezelfde familie, een eigen karakter  

Zowel Rotterdam als Volendam zijn middelgrote premiumschepen, met ruime hutten (staterooms geheten bij HAL), culinaire en verrijkende ervaringen, onberispelijke service en mooie routes. Rotterdam is een schip in de Pinnacle-klasse, terwijl Volendam een intiemer schip is. Met een gastencapaciteit van respectievelijk 2.668 en 1.432, genieten gasten van een naadloze ervaring, ongeacht welk schip ze kiezen. 

Maak kennis met schip Rotterdam 

Rotterdam is het vlaggenschip van Holland America Line en het nieuwste schip in de vloot. 

Rotterdam beschikt over een ruime keuze aan balkonhutten en suites voor de ultieme cruise-ervaring. Daarnaast biedt het schip Family Staterooms voor maximaal vijf gasten en Single Staterooms voor soloreizigers. 

Rotterdam biedt de beste livemuziek op zee met vier Music Walk locaties: Rolling Stone Rock Room met klassieke rockhits; Lincoln Center Stage, met klassieke kamermuziek; Billboard Onboard, waar live muzikanten het publiek vermaken met hitparade hits; en de populaire B.B. King’s Blues Club, die het beste van de Memphis muziek naar zee brengt. 

De World Stage beschikt over een 270-graden LED-projectie achtergrond, waardoor gasten verrast worden met panoramische visuele en geluidseffecten tijdens elk optreden. 

Naast de Dining Room, Lido Market, Dive-In, en New York Deli and Pizza, kunnen gasten genieten van zes specialiteiten restaurants: Rudi’s Sel de Mer, een Franse visbrasserie; Tamarind, waar de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan worden verkend; Nami Sushi met smakelijke sushi en Aziatische sterke dranken; Pinnacle Grill, het ultieme steakhouse op zee; Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl; en Club Orange exclusief voor gasten van het Club Orange programma.  

Grand Dutch Café biedt hartige snacks, een biertje of een traditionele Nederlandse koffie in een gezellig café dat Nederlands erfgoed uitstraalt. 

Ontdek de Volendam 

Volendam is een intiemer, klassiek schip, dat langere cruises aanbiedt.  

 • Lanai Staterooms bieden een open toegang tot het Promenade Deck met voorbehouden comfortabele dekstoelen om te genieten van mooie uitzichten op zee.
 • Volendam beschikt over de Dining Room, Lido Market en Dive-In, evenals het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill, Canaletto en een Rudi’s Sel de Mer pop-up ervaring op elke cruise. 
 • Entertainment en verrijkende ervaringen worden aan boord verzorgd door BBC Earth In Concert optredens, kookdemonstraties met Explorations Central (EXC) Port to Table programma’s en regionale EXC Talks gericht op een diepgaandere kennismaking met de bestemming.   
 • De cruises met Volendam duren vaak langer en doen kleinere havens aan die geschikt zijn voor kleinere schepen.  
 • Dit schip is ideaal voor gasten die op zoek zijn naar een meer intieme ervaring, langere routes en een grote reislust. 

Cruises vanuit Nederland naar Noorwegen en Spitsbergen

Met de Rotterdam 

Rotterdam naar Noorse Fjorden
 • Zomer thuishaven: Amsterdam
 • Seizoen: van 1 mei tot 2 oktober  
 • Routes: 7 en 14 nachten, combineerbaar tot 41 nachten. 
 • Bestemmingen: Noorse fjorden en Scandinavische hoofdsteden. 
 • Prijzen starten vanaf € 999 per persoon voor een 7 nachten cruise naar de Noorse fjorden, op basis van een dubbele bezetting. 

De Rotterdam doet 2 verschillende Fjorden routes: een meer zuidelijke route met de steden Oslo en Kristiansand, en richting de Fjorden naar Stavanger en Flam. De tweede route is meer westelijker met Eidfjord, Alesund, Geiranger en Flam. In beide routes zit een heel enkele keer een andere haven, zoals Molde op 14 augustus en Bergen op 1 mei. De doopcruise van de Rotterdam op 29 mei stopt extra in Rotterdam!

Enkele voorbeelden van cruises met Rotterdam dit voorjaar en zomer:

 • 5 juni (7 nachten) en 17 juli (7 nachten): Noorse fjorden inclusief Eidfjord, Alesund en Bergen – Noorse Legenden cruise
 • 12 juni (7 nachten):  Noorse fjorden inclusief Oslo, Kristiansand, Stavanger, Sognefjord, Flam – Vikingsaga’s cruise
 • 28 augustus (14 nachten): Noorwegen en Noorse fjorden, IJsland en het Verenigd Koninkrijk

Bekijk enkele aanbiedingen van de Rotterdam:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Prijs >
Onder €500
€500 - €1000
€1000 - €1500
€1500 - €2000
€2000 - €2500
€2500 - €3000
Boven €3000

Met Volendam

 • Zomer thuishaven: Rotterdam
 • Seizoen: van 1 mei tot 28 augustus  
 • Routes: 13, 14 en 21 nachten. Innovatieve, originele reisroutes die vaak havens aandoen waar weinig schepen komen. Combineerbaar met een Collectors’ Voyage ervaring tot 35 nachten.
 • Prijzen starten vanaf € 2.299 per persoon voor een 14 Nachten Ontdekkingscruise Noordelijke Hoofdsteden, op basis van een dubbele bezetting

Een mooie cruise met Volendam deze zomer gaat naar de Noordkaap:

 • 3 juli (14 nachten): Noorse fjorden/Noorwegen inclusief Stavanger, Flam, Sognefjord, Alesund, Trondheim, Noordkaap, Geiranger, Bergen – Reis naar de Middernachtzon. 

Bekijk enkele cruiseprijzen van dit moment:

Veel van de cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors’ Voyages welke zorgen voor een uitgebreidere ontdekking van Europese bestemmingen. Variërend van 14 tot 41 nachten, combineren deze kunstig uitgewerkte langere cruises niet-herhalende, back-to-back route. Hierdoor kunnen gasten meer bestemmingen bezoeken en extra tijd besteden aan het ontdekken van eeuwenoude kunst, geschiedenis en cultuur.

Rijke geschiedenis van Holland America Line 

De schepen van Holland America Line varen onder de Nederlandse vlag. In 2023 viert de cruisemaatschappij met trots haar 150-jarig bestaan. Aan boord van de schepen wordt zowel Engels als Nederlands gesproken, dagprogramma’s en menu’s zijn beschikbaar in het Nederlands, en bepaalde excursies bieden Nederlandstalige gidsen.  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie