De 5 mooiste film (-en cruise) locaties in Noorwegen

De Fjord regio in Noorwegen kan je bekend voorkomen, dit komt doordat Hollywood graag afreist naar dit land. Het dramatische landschap van de fjorden is steeds meer te zien in de grootste blockbusters. Zo is kort geleden de nieuwste James Bond film opgenomen in Noorwegen. Maar ook voor de film Black Widow met Scarlett Johansson in de hoofdrol en de sciencefictionfilm Dune heeft het fjordengebied als achtergrond gefungeerd. Benieuwd welke films nog meer in Noorwegen opgenomen zijn? Lees verder en treed in de voetsporen van grootse Hollywood-acteurs.

1. Mission Impossible – 6 & 7 (2018 – 2022)

De makers van Mission Impossible zijn ook groot fan van Fjord Noorwegen. Zij hebben namelijk scenes gefilmd bij de indrukwekkende Helsetkopen en de Raumabanen. Als je de film Mission Impossible 6 hebt gezien, weet je gelijk over welke scene we het hebben: Tom Cruise hangend aan een klif. In de film moet het landschap India voorstellen, maar al snel werd bekend dat de scène opgenomen is in Noorwegen op de Preikestolen, vlakbij Stavanger. Ook voor de aankomende film van Mission Impossible, die dit jaar in premiere gaat, is de crew weer afgereisd naar de Fjord Noorwegen regio. Vooral de Raumabanen, volgens Lonely Planet de mooiste spoorlijn van Europa, heeft een prominente plek in de film. Bovenop de snel rijdende trein vindt namelijk een indrukwekkende vechtscène plaats. Een echt spectaculair moment is de motorsprong van de berg Helsetkopen ten zuiden van Ålesund. Deze scène eindigt met een parachutelanding in de vallei. De acteur zelf noemde dit ‘de gevaarlijkste stunt van zijn carrière’. De extreme stunts laten we verder aan Tom Cruise over, maar alleen al het uitzicht en de prachtige natuur maken deze plekken een bezoek waard. Er zijn speciale film tours die je meenemen langs deze plekken, ook een geheel in Mission Impossible stijl.

Cruisehaven: Stavanger

2. James Bond – No Time to Die (2021)

Een andere film met extreme stunts en spectaculaire achtervolgingen is de nieuwe James Bond film No Time to Die. We hebben er even op moeten wachten, maar twee jaar na de eerder geplande releasedatum was de nieuwste film van James Bond eindelijk in de bioscoop te zien. Fjord Noorwegen heeft ook in deze indrukwekkende film een mooie rol gespeeld. De slingerende weg van de Atlantic Road (Atlanterhavsvegen) is namelijk perfect voor een zenuwslopende achtervolging. De filmmakers gebruiken de bochten van de weg goed om spanning op te bouwen. Doordat dit een doorgaande weg is, kun je net als 007 ook zelf over de Atlantic Road rijden. Je kunt ook kiezen voor een begeleide film tour, tijdens deze rit leer je alles over James Bond.

Cruisehaven: Kristiansund

3. Black Widow (2021)

Ook de bekende actrice Scarlett Johanssen is afgereisd naar Fjord Noorwegen. In de film Black Widow duikt haar personage Natasha Romanoff hier onder. Tijdens een speciale tour kun je de mooiste plekken uit de film bezoeken. Tijdens deze tour ga je naar ongerepte plekken waar je kunt genieten van de Noorse natuur. De tour is perfect voor reizigers die duurzaam willen reizen, aangezien je alleen met het openbaar vervoer reist. Je kunt de locatie natuurlijk ook op eigen houtje bezoeken.

4. DUNE (2021)

De ruige Noorse kustlijn van Stadlandet met zeekliffen en witte stranden dient als decor voor de in 2021 uitgebrachte film Dune. De hoofdrolspeler Timothée Chalamet loopt op een strand bij Stadlandet, in de film is dit zijn thuisplaneet genaamd Caladan. Loop op het strand en waan je op de filmset van Dune. Je merkt al snel dat er geen special effects nodig zijn om je in een fantasielandschap te wanen. Iets ten zuiden van Stadlandet vind je ook de Kinnaklova. Deze indrukwekkende gespleten berg, heeft ook een rol in de film. Ook een bezoek aan het nabijgelegen Vestkapp is een echte aanrader. De kust torent hier 500 meter boven de zeespiegel uit, garantie voor een prachtig uitzicht. Tijdens de special film tour over Dune, kom je langs al deze mooie plekken.

Cruisehavens: tussen Maloy en Alesund

5. Harry Potter – De Halfbloed Prins (2009)

In dit rijtje mag een echte klassieker niet ontbreken: Harry Potter. Hoewel bijna de hele magische wereld rond de beroemde tovenaar Harry Potter zich in Engeland, Schotland en Wales bevindt, is ook een van de scènes in Noorwegen gefilmd. De Raumabanen tussen Bjorli en Åndalsnes in Noorwegen diende als decor voor de treinreis van de Hogwarts Express door het besneeuwde landschap in ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’, het zesde deel in de serie. Doordat de Raumabanen het hele jaar door rijdt, kun je zelf ervaren hoe het is om door dit landschap te rijden.

Cruisehaven: Andalsnes

Bekijk de mooiste aanbiedingen naar de Noorse Fjorden snel!

Top 15 aanbiedingen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie