Eerste twee fjordencruises nieuwkomer Ambassador Cruise Line geannuleerd

Het Britse Ambassador Cruise Line heeft bekend gemaakt dat de eerste cruises met de Ambience helaas is uitgesteld met minimaal twee weken. Het schip heeft uitgebreide technische en andere werkzaamheden ondergaan terwijl het in het droogdok in Kroatië lag. Door onder andere vertragingen daar in aanlevering van materialen én gebrek aan gasolie voor het schip, vertraagde daardoor de oplevering. Hoewel deze nu zijn opgelost, aldus de rederij, is haar eerste cruise naar Hamburg, oorspronkelijk gepland voor 6 april 2022, opnieuw gepland voor vertrek op 20 april. De eerste twee afvaarten naar de Noorse fjorden zijn vervolgens geannuleerd.

Het gaat om de twee cruises van 10 en 16 april 2022:

  • 10 april 2022 – 7 dagen – naar Haugesund, Flam, Bergen, Sognefjord en Aurlandsfjord.
  • 16 april 2022 – 9 dagen – naar Haugesund, Flam , Bergen, Sognefjord & Aurlandsfjord, Olden, Nordfjord, Geiranger.

De inaugurele cruise vindt nu plaats op 20 april. De eerstvolgende fjordencruise zal, zoals het er nu naar uit ziet, doorgaan op 24 april 2022 vanuit Londen Tilbury, vanaf £629.

Alle gasten die op deze drie getroffen afvaarten zijn geboekt, zullen worden gecompenseerd of terugbetaald.  

CEO, Christian Verhounig zegt: “We hebben vandaag de moeilijke beslissing genomen om de lancering van ons eerste schip Ambience uit te stellen. Het is geen beslissing die overhaast is genomen, maar iets wat we uiteraard hebben proberen te vermijden.

Hoewel we in de periode dat Ambience in het droogdok lag, verschillende vertragingen die van invloed waren op het uitgebreide werfprogramma, hebben kunnen beperken, is iedereen zich ervan bewust dat er op dit moment uitgebreide verstoringen van de toeleveringsketen en vertragingen zijn in veel commerciële gebieden. Deze zijn recentelijk nog verergerd door de crisis in Oekraïne. Het is daarom niet mogelijk geweest om op de oorspronkelijk geplande datum te halen. Dit heeft bovendien een domino-effect op ons inaugurele cruiseprogramma van de eerste drie cruises. 

Het is ongelooflijk teleurstellend voor de gasten die op deze afvaarten hebben geboekt en we verontschuldigen ons. We hebben goede hoop dat de meesten van hen zullen kunnen genieten van ons schip en onze service op de herziene data die we voor hen hebben samengesteld. Het goede nieuws is dat het schip, ondanks de vertraging, haar renovatie heeft voltooid, dat ze nu op een hoger niveau van milieuverantwoordelijkheid opereert, de kapitein en de bemanning aan boord zijn en dat ze er fantastisch uitziet. Wij van Ambassador kunnen allemaal niet wachten om onze eerste gasten aan boord te verwelkomen.” 

Upgrade

De Ambience voer eerder onder de naam Pacific Dawn voor P&O Cruises Australia. Het stond eerder op de nominatie om het vlaggenschip van het failliet gegane Cruise & Maritime Voyages te worden, als Amy Johnson.

De Ambience (1.400 passagiers) krijgt het Engelse Tilbury als thuishaven. Tijdens haar inaugurele jaar vaart het meer dan 30 ‘no-fly’ cruises waarbij het 88 havens aandoet. Cruises gaan naar o.a. de Baltische staten, Groenland, het noordpoolgebied en IJsland. Gedurende de wintermaanden is het de bedoeling dat het schip expeditiecruises gaat maken naar de Canarische Eilanden, Cuba, Caribbean, Kaapverdië en Scandinavië.

Ambassador Cruise Line gaat zich voornamelijk richten op de 50+ cruisepassagiers in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt de eerste nieuwe Britse cruiserederij sinds bijna 10 jaar.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie