Molde

Terug naar havens

Cruiseschepen meren in Molde ten zuidoosten of (vaker) ten zuidwesten van het centrum. 

Afstand naar het centrum van Molde

Je loopt gemakkelijk naar het centrum van Molde,  op zo’n 300 meter. 

Wat zie je in Molde?

Molde is de hoofdstad van de regio Møre og Romsdal. Je vindt er veel faciliteiten en woningen (inclusief hoogbouw). Het stadje heeft ongeveer 24.000 inwoners. De stad staat bekend als de stad van de rozen vanwege de vele bloeiende rozenstruiken. Al sinds 1913 heeft Molde deze bijnaam. Wist je dat de kapitein van elk cruiseschip bij aankomst daarom nog steeds een bosje rozen ontvangt? Wel pas vanaf midden juni tot augustus wanneer de rozen bloeien. 

De hoofdattracties van Molde zijn:

  • Het Romsdal Museum: een groot openlucht museum met gebouwen uit de gehele regio. Reken op zo’n 2 uur voor een bezoek. Fijn is dat het ligt op 15 wandelminuten van het centrum van Molde. Het buitenmuseum is de gehele dag geopend. Het binnenmuseum meestal pas vanaf 12 uur ‘s middags. Entree is 110 NOK per volwassene. Adres: Romsdal Museum, Per Amdams veg 4, 6413 Molde. Je bereikt het museum met 15 minuten lopen, wel bergop!
  • Een ander museum, het visserij museum, ligt op het Hjertøya eiland. Met een boottochtje vanaf Molde sta je in 10 minuten op het idyllische eiland. Het museum toont het leven rond 1850 van de vissers. Een bezoek duurt rond de 3 uur. 
  • Het mooiste uitzicht heb je vanaf  Varden, vanwaar je zicht hebt op wel 222 bergtoppen. Je bereikt dit met transport (bus, auto) in 10 minuten, lopend doe je er zeker een uur over. Op de top bevindt zich wel een restaurant om even uit te rusten.
  • Trollstigen is één van de nationale toeristische panorama routes (18 km lang) met haarspeldbochten in Noorwegen. Onderweg kom je mooie uitzichtspunten tegen bij Trollstigen en Trollveggen. 

Excursies

Wil je graag op excursie met de rederij of een privé excursie? Hieronder staat een aantal excursie tips voor Molde die wordt aangeboden door rederijen:

  • Een dagexcursie naar de Atlantic Ocean Road, een beroemde panoramische weg tussen eilanden met bruggen aan de kust. Deze excursie is vaak met een bezoek aan het panorama Varden, met uitzicht op meer dan 222 bergtoppen.
  • Met een Viking schip langs kleine eilanden. 
  • Een wandeling vanaf Varden naar het dorp.
  • Bezoek een oude mijn waar kalksteen werd gedolven.

Welke schepen varen naar Molde?

Veel rederijen bezoeken Molde in combinatie met het zuidelijker gelegen Alesund, Eidfjord en/of Kristiansund. Vanuit Nederland (Amsterdam) vaart rederij Holland America Line op deze haven, Celebrity Cruises,  Costa Cruises en Royal Caribbean. Vanuit Duitsland bezoeken de schepen van TUI Cruises, MSC Cruises, AIDA Cruises en Phoenix Reisen het stadje. Kortom het is een gewilde plek om te bezoeken.

Met een beetje plannen, bezoekt je cruiseschip naast Molde ook het nabijgelegen Andalsnes, dat op 62 kilometer afstand ligt.

Postroute schepen Hurtigruten en Havila doen ook Molde aan, op de route naar het Noorden en naar het Zuiden. Let er wel op dat je dan Molde maar 30 minuten bezoekt en vaak in de avond.

Bekijk exact welke cruises naar Molde gaan:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Cruisehavens >
Åndalsnes
Molde

Met ultraluxe Explora 1 naar de Noorse Fjorden (maidenvoyage!)

Met klassiek schip in de Fjorden – incl. busvervoer naar Duitsland

 

Lees hier het laatste nieuws over Molde

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie