3 Tips voor je dag in Geiranger!

Afgelopen mei was ik voor de tweede maal in Geiranger met een cruiseschip. Na een mooie tocht door de Geirangerfjord voel je je één met de natuur worden. Rederijen bieden uiteraard op deze bestemming veel excursies aan zoals kayakken of een boerderij bezoeken, maar wat kan je zelf doen in Geiranger? Hierbij onze 3 tips voor een dagje ‘zelf op pad’ in Geiranger!

1. Waterval in het dorp

Midden in het dorp loopt een riviertje vanuit de hogere delen in de fjord. In Geiranger vormt deze een kleine waterval, de Fossevandrig, waar je langs kunt lopen! Het pad is eigenlijk meer een grote trap, goed onderhouden en niet al te lang. In de avond is de waterval bovendien verlicht. Aan de top van de waterval ben je dicht bij het Noorse Fjordencenter, onze nummer 2!

Hoe kom je er: vanaf de kades (tenderboten of Seawalk) loop je voor de souvenirshops naar rechts, vervolgens loop je verder rechtdoor richting hotel Geiranger waar je voor langs loopt. Na de school heb je aan je linkerhand het riviertje die je volgt naar boven toe.

2. Noorse Fjordencenter – Norsk Fjordsenter

In het Noorse Fjordencenter kom je alles te weten over hoe het landschap waarin je je bevindt, tot stand is gekomen, miljoenen jaren geleden. Het bijzondere West-Noorse fjordenlandschap is in 2005 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Voor een klein bedrag (NOK 70 – ca 7 euro) bekijk je de interactieve tentoonstelling en pak je daarna in het café wat lekkers om alle indrukken tot je te nemen.

Hoe kom je er: via de waterval geraak je het gemakkelijkst bij het Fjordencenter of via de hop-on-hop-off bus.

3. Uitzichtspunt

De regio kent een aantal uitzichtspunten, die helaas niet heel makkelijk te voet bereikbaar zijn. We raden je aan om met bijvoorbeeld de hop-on-hop-off bus of een elektrisch autootje naar één van de uitzichtspunten te gaan. Je hebt er eentje die vanaf de kade naar links ligt en eentje ‘Flydalsjuvet’  die hoog boven het dorp, rechts (zie foto voor het uitzicht) ligt.

Hoe kom je er: Je kunt gaan wandelen, maar let op, stevige bergschoenen en goede voorbereiding vereist! De wandelpaden staan goed aangegeven, maar zijn alleen voor de geoefende wandelaar. Een andere optie is de hop-on-hop-off bus.

Handig! Boek je excursies vooraf en goedkoper bij Getyourguide:

Veel plezier met je bezoek aan Geiranger!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie