Disney vaart in 2023 met Disney Dream naar Noorse Fjorden

Disney Cruise Line heeft in haar cruiseprogramma voor de zomer van 2023 wederom cruises naar de Noorse Fjorden opgenomen. Disney zal in 2023 met Disney Dream naar de Noorwegen gaan. Verrassend en handig, kiest de rederij in 2023 voor inschepingshaven Southampton en niet meer zoals vorige jaren vanuit Dover.

Ook gaat de rederij na jaren, in 2023 met de Disney Dream varen, in plaats van de kleinere en oudere Disney Magic. In totaal zijn er 2 Fjorden cruises die Noorwegen bezoeken. Het schip vaart het gehele zomerseizoen in Europa. Van de Middellandse Zee, Barcelona en Rome gaat ze naar de Griekse Eilanden, maar ook naar landen in Noord-Europa zoals IJsland. In Noorwegen bezoekt de Dream twee nieuwe havens: Skjolden en daarnaast Sandnes. Dit is een kleine stad net buiten de metropool Stavanger die bekend staat om zijn buitenactiviteiten.

Routes

Disney Dream vaart twee cruises naar Noorwegen vanuit Southampton, op 19 augustus en 3 september 2023. In 8 dagen vaar je vanuit Southampton naar de Fjorden:

  • 19 augustus – Amsterdam, Skjolden, Nordfjordeid, Sandnes
  • 3 september – Amsterdam, Kopenhagen, Oslo en Sandnes

Beide cruises hebben twee zeedagen waarop je met volle teugen kunt genieten van de faciliteiten van de Disney Dream (maximaal 3500 passagiers). Het schip biedt glijbanen, bioscoop, theater, spa, kinderclubs en de Disney figuren. Zij zijn regelmatig te vinden zijn op het schip voor een Meet & Greet! De faciliteiten op het schip zijn zeer uitgebreid waaronder drie zwembaden, twee voor kinderen (een badmeester houdt toezicht) en een apart zwembad voor volwassenen met bijbehorend zonnegedeelte. Voor de suitegasten is er een afgeschermd gedeelte. Fantastisch is een ritje met de waterglijbaan Aquaduck.

De specialiteitenrestaurants, Palo & Remy, bieden voor volwassenen een avondje uit in Franse of Italiaanse stijl. De diners worden afwisselend in drie verschillende restaurants geserveerd onder de naam rotation dining. Daarbij dineer je in de diverse themarestaurants met dezelfde obers. Het avondentertainment bevat prachtige Disney musicals en er is vermaak voor volwassenen in The District, een gebied met bars en lounges.

Captain Cruise CruiseOnline CruiseReizen.nl Cruise Travel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie