Van Spitsbergen naar het Noorse vasteland met Hurtigruten

Hurtigruten Noorwegen start volgend jaar met twee nieuwe routes, waarbij onder andere het vasteland van Noorwegen verbonden wordt met Spitsbergen. Bovendien zal Bergen een winterverbinding krijgen met de Noordkaap. In 2023 lanceert de rederij de historische Svalbard Express opnieuw van het vasteland van Noorwegen naar Longyearbyen. Daarnaast start Hurtigruten Noorwegen voor het eerst met reguliere afvaarten vanuit Oslo met de zogenaamde Noordkaap Express. Beide routes zullen gevaren worden met de dan gerenoveerde MS Trollfjord.

Historisch

In 2023 is het 130 jaar geleden dat de Hurtigruten voor het eerst afvoer.  De rederij zal het jubileumjaar gebruiken om nog meer Noorse en buitenlandse toeristen naar unieke ervaringen langs de Noorse kust te lokken. De Svalbard Express was voor het laatst in gebruik in de jaren 1968 tot 1982 en zal vanaf juni 2023 weer varen. De route loopt tijdens het zomerseizoen van Bergen naar Svalbard. De Noordkaap Express gaat tijdens het winterseizoen van Oslo en Bergen naar Honningsvåg. Het MS Trollfjord is het schip dat lokale gemeenschappen langs de kust zal bezoeken en gasten zeer speciale herinneringen aan beide overtochten zal bezorgen.

“De historische route tussen Bergen en Svalbard was een belangrijke levensader tussen de lokale gemeenschap op Svalbard en het vasteland. We zijn nu deze iconische tocht aan het nabootsen, en de afvaarten zullen traditioneel zowel mensen als goederen vervoeren tussen het vasteland en de fantastische eilanden”, zegt CEO Daniel Skjeldam van Hurtigruten Group.

De zomerafvaarten naar Spitsbergen duren meer dan 15 dagen, terwijl de winterafvaarten 13 dagen duren. Het zal niet mogelijk zijn om tussen individuele havens aan de Noorse kust te reizen (als gevolg van openbare vergunningsvereisten). Je kunt echter wel een hele of halve reis op deze afvaarten boeken.

Naast bestaande postroute

De nieuwe routes vertegenwoordigen een volledig nieuw aanbod van Hurtigruten Noorwegen, dat een aanvulling is op de zeven schepen op de traditionele kustroute die het bedrijf momenteel exploiteert. De afvaarten bieden eet- en drinkervaringen op basis van de beste lokale ingrediënten die de Noorse kust te bieden heeft.

Daarnaast zal MS Trollfjord goederen vervoeren tussen havens op beide routes, ook tussen het vasteland en Spitsbergen. Het schip zal een aanzienlijke upgrade van zowel de hutten als de gemeenschappelijke ruimtes ondergaan voordat het deze routes gaat varen.

Wil je meer weten over Noordkaap cruises? Lees dan:

Noordkaap cruises in 2023

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie