Ferry overtocht naar Noorwegen vanuit Nederland met MS Romantika

Naast een fjordencruise van een aantal dagen kan je uiteraard ook zelf met de auto naar Noorwegen. Het leukste onderdeel van deze reis is natuurlijk de overtocht naar Noorwegen!

Gelukkig is de reis afgelopen jaar veel gemakkelijker geworden omdat je sinds deze zomer vanuit Nederland rechtstreeks naar Noorwegen kunt varen. Vanuit het Groningse Eemshaven vaar je naar de stad Kristiansand met de nieuwe rederij Holland Norway Lines. Je kunt uiteraard de auto meenemen voor een overtocht, maar je kunt ook een 3-daagse mini-cruise boeken met deze rederij. In Kristiansand heb je dan 3,5 uur om de stad te ontdekken. Wij raden je echter aan om een minicruise iets langer te maken en 1 of 2 hotelovernachtingen in Kristiansand te boeken.

Ferry MS Romantika vertrekt vanuit Eemshaven om half 4 ’s middags. De aankomst in Kristiansand is om 10:00 uur ’s ochtends. Let er wel op dat vanuit Nederland wordt gevaren op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Aan boord

Op het MS Romantika kunnen maximaal 1500 passagiers mee. Het fijne is dat elke passagier een hut toebedeeld krijgt. Je kunt kiezen uit een binnenhut (2 tot 4 personen), een buitenhut (2-4 personen), een luxe buitenhut of een suite. In enkele hutten zijn huisdieren ook welkom.  Een binnenhut is vanaf €105, buitenhut vanaf €130, luxe buitenhut €255 en de suite €330. De prijzen zijn per hut!

Aan boord zijn buffetrestaurants, café’s, een theater en winkels.

Bekijk de mogelijkheden voor de overtocht bij:

[text-blocks id=”holland-norway-lines-affiliatelinks”]

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie