Nordfjordeid tevreden met tweede cruiseseizoen

Nordfjordeid moest er drie jaar op wachten door de COVID pandemie, maar het tweede cruiseseizoen is succesvol bezig met onder andere de focus op duurzaamheid, nieuwe excursies en wintercruises.

Nordfjordeid, gelegen in West Noorwegen in de lange Nordfjord, is een klein dorp met 2600 inwoners. In 2019 koos het dorp ervoor om de Seawalk in te zetten. Dit is een drijvende pier tegen het schip aan, waardoor cruisereizigers lopend naar de wal kunnen in plaats van tenderboten. Ook Geiranger maakt gebruik van een dergelijke Seawalk.

Nordfjordeid mocht in maart starten met de eerste wintercruises. Dankzij het goede weer konden cruisepassagiers de bergen in voor ski trips in de buurt.

Vanaf mei kwamen de eerste schepen voor de zomer, waaronder andere het duurzame LNG schip AIDAnova dat zeven keer verwacht werd. Ook kwamen onder andere TUI, MSC Cruises en Costa Cruises zodat het totale aantal calls op 54 uitkomt.

Excursie aanbod

De organisatie achter deze aankomsten, de Port of Nordfjordeid, heeft zich gefocust om naast de daglange excursies ook kortere excursies aan te bieden zoals mountainbike tours onder leiding van een gids, een bezoek aan een rendieren boerderij en RIB-Safari door de fjord. Het meest populair zijn de ‘Home Visit Skårhaug’, een bezoek aan de Fjord Horse Centre en op nummer 1 de Sagastad Viking Centre (zie foto). Bezoekers worden daar ondergedompeld in de geschiedenis van de Vikingen met onder andere het grootste Viking schip ooit gevonden in Noorwegen. Vanaf 2022 kan je aan een VR experience deelnemen zodat je 1000 jaar terug in de tijd gaat in een Viking dorp.

Duurzaam toerisme

De Port of Nordfjordeid is voortdurend bezig om duurzaam toerisme te bevorderen. Zo is er dit seizoen een elektrische shuttle bus dat gasten door het stadje naar het Sagastad Viking Centre brengt. Bovendien komt er walstroom aan om cruiseschepen te voorzien van stroom zodat de motoren niet hoeven te blijven draaien wanneer ze aan de Seawalk liggen. Ook zijn elektrische RIB boten gepland.

Naar Nordfjordeid

Nordfjordeid wordt aangedaan op de wat langere cruises naar Noorwegen en op de postroutes van Hurtigruten en Havila. Het dorp ligt ten zuiden van Ålesund. Ook Olden ligt dichtbij, verder naar het oosten een zijarm van de fjord in. Maloy ligt ten westen, vrijwel aan de kust.

fotocredit: Fjord Norge. Foto Ruben Soltvedt

Bekijk cruises die naar Nordfjordeid gaan:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie